Foto: AP/Scanpix

Šāgada prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" uzvarētājs, brits Kristofers Frūme bija izteikti pārāks pār konkurentiem, uzskata prestižajā velomaratonā startējušais latviešu braucējs Gatis Smukulis.

28 gadus vecajam Frūmem šī bija pirmā uzvara "Tour de France" un kādā no trim prestižākajiem daudzdienu velobraucieniem, bet Smukulis, kurš pārstāv "Katjuša" komandu, sacensību kopvērtējumā ierindojās 119.vietā.

"Manam komandas biedram Hoakimam Rodrigesam no Spānijas, kurš kopvērtējumā ierindojās trešajā vietā, apsteigt Frūmi šoreiz nebija variantu - viņš bija izteikti pārāks," intervijā laikrakstam "Diena" atzinis Gatis Smukulis.

Latviešu sportists paudis, ka "Tour de France" ir ļoti nervozas sacīkstes. "Būtībā liela daļa braucēju cīnās gandrīz vai ne par ko, tikai grib parādīt sevi."

Smukulis izteicies, ka pēc velobrauciena visi komandā esot bijuši apmierināti ar sasniegto, lai gan pašam labākus rezultātus traucējis kritienā gūtais gūžas savainojums.

Turpinājumā latviešu sportists nestartēs slavenajās "Vuelta Espana" sacensībās, kas sāksies 24.augustā, bet uzsvaru liks uz gatavošanos pasaules čempionāta komandu braucienam, kas norisināsies septembrī.

Kā ziņots, neviens Latvijas riteņbraucējs "Tour de France" velobraucienā nebija piedalījies kopš 2003.gada, kad ar labākajiem sprinteriem cīnījās Romāns Vainšteins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!