Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA
Latvijas šosejas riteņbraucēji Gatis Smukulis ("Delko Marseille Provence KTM") un Andris Vosekalns ("Hengxiang") otrdien ieņēma attiecīgi 75.un 74. vietu Ķīnā notiekošā Hainaņas daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.HC) priekšpēdējā, astotajā, posmā.

Šajā posmā riteņbraucējiem bija jāveic 197,2 kilometrus gara distance galvenokārt pa līdzenumu, kuras finišs bija kāpumā.

Noslēgumā uzvaras laurus plūca itālis Fausto Masnadam ("Androni Giocattoli - Sidermec"), kurš finišēja pēc četrām stundām, 55 minūtēm un divām sekundēm, kamēr no viņa par piecām sekundēm atpalika šveicietis Džino Mēders, bet trešais bija Smukuļa komandas biedrs Žuljēns El Faress no Francijas, kurš zaudēja sešas sekundes.

Vosekalns braucienu noslēdza 74 . vietā, līderim zaudējot 12 minūtes un 59 sekundes, bet Smukulis ierindojās vienu vietu zemāk, uzrādot tādu pašu laiku.

Kopvērtējuma līderpozīcijā pēc septiņiem posmiem ir Masnada, bet no viņa par divām sekundēm atpaliek Mēders. Tikmēr Smukulis zaudē 40 minūtes un 26 sekundes, ieņemdams 75.vietu, bet Vosekalns atpaliek 46 minūtes un 58 sekundes, ierindodamies 90.pozīcijā.

Sprinteru ieskaitē Smukulis ticis pie 13 punktiem, kas viņam dod 23.vietu, bet aktīvākā braucēja vērtējumā smiltenietim 20 punkti un otrā pozīcija.

Ķīnā notiekošajā velobraucienā ir paredzēti deviņi posmi, sacensībām noslēdzoties trešdien.

Pērn šajā velobraucienā piedalījās Emīls Liepiņš, kurš kopvērtējumā izcīnīja augsto trešo vietu, bet 2015. gadā Krists Neilands sasniedza piekto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!