Foto: AFP/Scanpix

Itāļu riteņbraucējs Vinčenco Nibali no "Astana" komandas, kurš svētdien pirmo reizi karjerā triumfēja prestižajā daudzdienu velobraucienā "Tour de France", atzinis ka iepriekš nebija cerējis uz šādu sacensību iznākumu.

Jau vēstīts, ka velobrauciena kopvērtējumā ļoti pārliecinošu uzvaru izcīnīja Nibali, bet otro vietu ieguva francūzis Žans Kristofs Pero ("AG2R La Mondiale"). Tikmēr trešo vietu šajās sacensībās izcīnīja vēl viens Francijas riteņbraucējs Tibo Pino ("FDJ.fr").

"Šis ir svarīgākais brīdis manā dzīvē, nekad nedomāju, ka spēšu šādi justies. Tas ir unikāli, labāk, nekā biju cerējis. Par šādu brīdi cīnījos katru dienu, jau ziemā sāku gatavoties šīm sacensībām, jo komanda saprata, ka šis ir mūsu mērķis," pēc panākuma medijiem atklāja Nibali.

Pašlaik 29 gadus vecais Nibali savas karjeras laikā spējis uzvarēt arī tādu prestižu velobraucienu kā "Vuelta Espana" un "Giro d'Italia" kopvērtējumos.

"Vēlos pateikties savai komandai, jo šo panākumu mēs izcīnījām visi kopā. Šķiet, nekad neesmu juties tik emocionāli" piebilda Nibali, kurš jau nospraudis mērķi triumfēt arī gaidāmajā pasaules čempionātā.

Kā zināms, latviešu riteņbraucējs Gatis Smukulis, kurš pārstāv "Katjuša", aizvadītajās sacīkstēs ieņēma 100.vietu.

Pērn par "Tour de France" uzvarētāju kļuva Lielbritānijas riteņbraucējs Kristofers Frūme no "Sky" vienības, kurš šogad pēc piektajā posmā piedzīvota kritiena no velobrauciena izstājās.

Prestižās sacīkstes šogad risinājās 101.reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!