Foto: Publicitātes foto
Edžus Treimanis sestdien Kalifornijā (ASV) izcīnīja 6.vietu Pasaules kausa (PK) sezonas noslēguma posmā superkrosā, bet titulētākais Latvijas braucējs Māris Štrombergs finālā līdz finišam netika, liecina rīkotāju informācija.

Finālbrauciena rezultātus ietekmēja masu kritiens pirmajā pagriezienā, pēc kura vienatnē kā pārliecinošs līderis ceļu turpināja amerikānis Konors Fīlds, un finiša līniju viņš šķērsoja pārliecinoši pirmais. Gandrīz piecas sekundes Fīldam zaudēja otrās vietas ieguvējs Raimons van de Bīzens no Nīderlandes, bet vēl pēc vairāk nekā piecām sekundēm finišēja trešo vietu guvušais ASV braucējs Deivids Hermans.

Treimanis mērķa līniju šķērsoja vairāk nekā pus minūti pēc uzvarētāja un bija priekšpēdējais no finišu sasniegušajiem astoņiem fināla dalībniekiem.

Citi Latvijas braucēji Rihards Veide un Toms Mankus Čulavistā notikušajās sacīkstēs izstājās ceturtdaļfinālā, bet Kristers Lejiņš netika tālāk par kvalifikāciju.

PK kopvērtējumā Treimanis ieņēma 11.vietu, savukārt savainojuma dēļ tikai divos no četriem posmiem startējušais Štrombergs ierindojās 26.vietā. Veide ieņēma 29.vietu, Mankus - 37.vietu, bet Lejiņš ierindojās 67.vietā. Tikai vienā posmā braukušajam Mārim Gūtmanism tika 83.vieta, savukārt Kristers Taims un Arturs Matisons dalīja 107.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!