Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Riteņbraukšanas federācija (UCI) uzsākusi disciplināro izmeklēšanu par slavenās "Sky" komandas britu riteņbraucēja Džonatana Tīrnena-Loka iespējamajiem dopinga lietošanas pārkāpumiem.

Pašlaik netiek atklāts iespējamais sportista pārkāpums, tomēr zināms, ka viņa bioloģiskajā pasē fiksētas izmaiņas, kas liecina par iespējamu aizliegto vielu lietošanu.

UCI aicinājusi Lielbritānijas riteņbraukšanas vadošās organizācijas piemērot sportistam disciplinārās sankcijas.

Pašlaik 28 gadus vecais Tīrnens-Loks "Sky" komandai pievienojās janvārī. Pirms tam pērn viņš spēja sevi pieteikt ar uzvaru Lielbritānijas velobraucienā jeb "Tour of Britain".

Pats sportists savu vainu jebkādos pārkāpumos noliedz, uzsverot, ka līdz izmeklēšanas beigām nepārstāvēs komandu un tās rindās netrenēsies. Pirms tam septembrī Tīrnens-Loks jau bija spiests atteikties no dalības jebkādās sacensībās, jo "Sky" komanda publiski ziņoja par pirmajiem viņa iespējamo pārkāpumu aizmetņiem, sakot, ka sportista bioloģiskajā pasē fiksētas zināmas nesakritības.

"Sky" komanda iepriekš apgalvojusi, ka nesakritības riteņbraucēja bioloģiskajā pasē datējamas ar laiku, kad viņš vēl pārstāvēja savu bijušo komandu "Endura". Šī komanda publiski izskanējušo informāciju nav vēlējusies apstiprināt.

Sākotnējo apsūdzību dēļ Tīrnens-Loks izlaida šīgada pasaules čempionātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!