Latviju Eiropas čempionātā (EČ) Minhenē pārstāvēs desmit riteņbraucēji, trešdien ziņo Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Ar BMX frīstaila un treka riteņbraukšanas sacensībām ceturtdien Vācijas pilsētā Minhenē sāksies Eiropas čempionāts. Latviju riteņbraukšanas veidos pārstāvēs desmit sportisti, tostarp pērn Eiropas čempionātos ceturtās vietas izcīnījušie - BMX frīstailists Ernests Zēbolds un MTB pārstāvis Mārtiņš Blūms.

BMX frīstailā Latviju pārstāvēs pērnā gada EČ ceturto vietu izcīnījušais Zēbolds, kā arī regulāri starptautiskā ranga sacensībās startējošais Tomass Grīnbergs un debiju EČ piedzīvojošais Lauris Atmats.

Ceturtdien Latvijas braucēji centīsies kvalificēties finālam, kurā iekļūs 12 labākie sportisti. Fināls gaidāms sestdien.

Šosejas riteņbraukšanā Latvija tiks pārstāvēta gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē. Vīriešu sacensībās Latviju grupas braucienā svētdien pārstāvēs valsts čempions Emīls Liepiņš, piekto reizi pēc kārtas "Tour de France" startējušais Toms Skujiņš un karjeras labāko sezonu aizvadošais Mārtiņš Pluto.

Ņemot vērā, ka 209,4 kilometru garā grupas brauciena distance būs bez izteikti gariem un smagiem kāpumiem, labas iespējas sevi apliecināt būs sprinteriem. LRF vēsta, ka no pašmāju braucējiem parocīga trase ir Liepiņam un Pluto, kamēr Skujiņš arī var būt gatavs izmantot iespēju un iesaistīties kādā sekmīgā atrāvienā distances otrajā daļā.

Sieviešu sacensībās gan individuālajā, gan grupas braucienā startēs Dana Rožlapa. Daudzkārtējā Latvijas čempione par savu kroņa distanci var uzskatīt solo braucienu, kurā 2021.gadā izcīnīja 22.vietu EČ un 28.vietu pasaules meistarsacīkstēs. Viņa trenera Jāņa Mūsiņa vadībā ir paveikusi lielu darba apjomu.

Debiju Latvijas izlases sastāvā piedzīvos šogad par valsts čempioni kļuvusī Anastasija Karbonāri. Vēl pērn zem Itālijas karoga startējošā sportiste šogad izmantoja iespēju pieteikties pārstāvēt mātes dzimteni Latviju. Viņs ir sekmīgi aizvadījusi "Giro d’Italia" un cer sekmīgi startēt arī EČ. Viņa startēs tikai grupas braucienā.

17.augustā sportistes sacentīsies solo braucienā un 21.augustā - grupas braucienā.

MTB olimpiskā krosa (XCO) sacensībās piedalīsies Blūms. Cēsnieks pērn pārsteidza ar izcīnīto ceturto vietu Eiropas čempionātā. Arī šajā sezonā, neskatoties uz nepatīkamu kritienu Pasaules kausa Čehijas posmā un izlaistiem diviem posmiem, Blūms sevi var pieskaitīt pasaules elites braucējiem.

Aizvadītajā nedēļas nogalē trenera Mūsiņa audzēknis izcīnīja 13.vietu Pasaules kausa Kanādas posmā. Starts Eiropas čempionātā Blūmam ir gaidāms 19.augustā.

Viens no pieredzes bagātākajiem treka riteņbraukšanas sacensībās būs Vitālijs Korņilovs, kuru sestdien sagaida dalība četru kilometru individuālās iedzīšanas kvalifikācijas sacensībās. Tās pašas dienas vakarā notiks arī fināls.

Eiropas čempionāta sacensībām tiešraidē būs iespējams sekot "Eurosport" kanālos. Teksta un video tiešraides no pasākuma nodrošinās arī LRF.

EČ Minhenē norisināsies no 11. līdz 21.augustam. Tajā sportisti sacentīsies četros riteņbraukšanas veidos, kā arī vieglatlētikā, pludmales volejbolā, kanoe airēšanā un smaiļošanā, vingrošanā, airēšanā, klinšu kāpšanā, galda tenisā un triatlonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!