Foto: AFP/Scanpix

Vācietis Marsels Kitels no "Etixx - Quick Step" vienības sestdien uzvarēja prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" otrajā posmā, kas notika Nīderlandē.

Sestdien velobrauciena dalībniekiem bija jāveic 190 kilometrus garš etaps, bet Kitels uzvaru izcīnīja sprinta finišā, ko sasniedza pēc četrām stundām, 38 minūtēm un 31 sekundes.

Otro vietu šajā posmā izcīnīja francūzis Arno Demarē no FDJ komandas, kamēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās "Lampre-Merida" vienību pārstāvošais itālis Saša Modolo.

Šī velobrauciena kopvērtējuma līdera godu gan saglabājis piektdien pirmajā posmā uzvarējušais Toms Dumolins no Nīderlandes, kurš sestdien finišu arī sasniedza lielajā grupā, klasificējoties 36. vietā.

Dumolinam kopvērtējumā ir vienāds laiks ar slovēni Primožu Rogliču ("LottoNL - Jumbo"), kamēr trešais, atpaliekot par sekundi, ir Kitels.

Trīs nedēļu sacīkstes ievadā Nīderlandē tiks aizvadīti pirmie trīs posmi.

Pēc Nīderlandes sportistus Itālijā sagaidīs daudz kalnaināki maršruti. Līdz sacensību noslēgumam 29. maijā riteņbraucēji piestās arī Šveicē un Francijā.

Pērn "Giro d'Italia" triumfēja spānis Alverto Kontadors no "Tinkoff", bet Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins no IAM vienības ierindojās 161. pozīcijā. Šogad neviens no Latvijas sportistiem Itālijas tūrē nepiedalās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!