Foto: EPA/Scanpix/LETA
Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš ("Trek-Segafredo") trešdien Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules tūres sacensībās "Tour de Polonia" pirmajā posmā finišēja 141.pozīcijā, bet sacensības aizēnoja šausminošs kritiens finišā.

Trešdien Polijas tūres pirmajā etapā riteņbraucējiem bija jāmēro 195,8 kilometrus gara distance, kurā nebija izteiktu kāpumu.

Par uzvarētāju sākotnēji tika kronēts nīderlandietis Dilans Hrūnevēgens ("Team Jumbo-Visma"), kurš distancē pavadīja četras stundas 31 minūti un 50 sekundes. Viņš gan nebija tālu, lai finišētu otrajā pozīcijā, jo dažus metrus pirms finiša pa labo pusi sportistu gribēja apsteigt viņa tautietis Fabio Jakobsens ("Deceuninck - Quick Step"), taču Hrūnevēgens nogrieza ceļu, kā rezultātā Jakobsens taranēja norobežojošo apmali.


Pēc Jakobsena kritiena pie finiša izveidojās pamatīgs sastrēgums, taču tas neliedza "Deceuninck - Quick Step" braucējam izcīnīt otro vietu. Kopā ar uzvarētāju finiša līniju sasniedz arī trešās vietas ieguvējs Marks Saro no Francijas ("Groupama - FDJ").

Kā pavēstīja sacensību direktore Barbara Jeršina, Jakobsens smagā stāvoklī nogādāts vietējā slimnīcā. Riteņbraucējs ievietots mākslīgajā komā, lai stabilizētu viņa stāvokli. Jeršina gan neslēpa, ka sportista dzīvība ir apdraudēta, lai gan operatīvi sniegta palīdzība.

"Viņš zaudējis daudz asiņu, viņam ir lielas un smagas traumas. Viņu izdevās intubēt, viņa elpceļi nav aizsprostoti. Sirds darbojas labi, krūškurvis nav cietis, smagi cietis mugurkauls un galvaskauss," sacīja Jeršina.

Divi kritieni tika piedzīvoti arī trases pēdējos desmit kilometros.

Liepiņš finišu sasniedza 141.pozīcijā, līderim zaudējot četras minūtes un 51 sekundi.

Vēlāk sacensību rīkotāji diskvalificēja Hrūnevēgenu, bet UCI asi nosodīja Nīderlandes sportista rīcību. Jākobsens tika pasludināts par posma uzvarētāju, otro vietu ieguva Saro, bet trešais bija Luka Mezgečs.

Otrajā sacensību etapā sportistiem būs jāmēro 151,5 kilometru gara distance no Opoles līdz Zabžes pilsētai.

Kopumā Polijas tūrē paredzēti pieci etapi. Sacensību pēdējā diena plānota svētdien.

Pirms trim dienām Liepiņš "Circuito de Getxo-Memorial Hermanos Otxoa" viendienas sacensībās ierindojās 94.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!