Foto: F64
Tikai 12 gadus veca Ķīnas peldētāja šonedēļ uzvarējusi nacionālajā čempionātā un nākamgad varētu startēt Tokijas olimpiskajās spēlēs, vēsta ārvalstu masu mediji.

Ķīnas čempionātā Dzjajiņa Vana 200 metrus uz muguras veica divās minūtēs un 10,45 sekundēs, kas ir izpildīts olimpisko spēļu normatīvs. Pirms mēneša viņa uzvarēja Ķīnas jauniešu spēlēs, distanci veicot tikai par 0,39 sekundēm lēnāk.

Ārzemju mediji norāda, ka, piemēram, visu laiku labākais ASV rezultāts šajā distancē meitenēm ir divas minūtes un 15,17 sekundes. Savukārt puišiem šajā vecumā labākais rezultāts ASV vēsturē ir divas minūtes un 10,01 sekunde.

Citā pasaules vadošajā peldēšanas valstī Austrālijā netiek fiksēti 12 gadus veco sportistu rekordi. 13 gadu veco meiteņu grupā visu laiku labākais Austrālijas peldētājas rezultāts šajā distancē ir divas minūtes un 12,04 sekundes.

Pasaules rekords 200 metru distancē uz muguras sievietēm ir divas minūtes un 3,35 sekundes, kas sasniegts šogad pasaules čempionātā. 2016. gada Rio olimpiskajās spēlēs Vana ar šādu rezultātu iekļūtu pusfinālā, bet netiktu finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!