Foto: AP/Scanpix

70% Tokijas un 67% valsts iedzīvotāju atbalsta 2020. gada vasaras olimpisko un paralimpisko spēļu rīkošanu Japānas galvaspilsētā, liecina Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) veiktā aptauja, ziņo Starptautiskā Sporta žurnālistu asociācija (AIPS).

Salīdzinot ar iepriekšējo aptauju, kas tika veikta pagājušā gada pavasarī, japāņu atbalsts spēļu uzņemšanai ir būtiski palielinājies. Tas liecina, ka Tokijas valdība ir spējusi pārliecināt iedzīvotājus par šā projekta izdevīgumu un nozīmi.

"Es esmu ļoti iepriecināts par aptaujas rezultātiem," saka Japānas Olimpiskās komitjas prezidents Cunekazu Takeda. "Tie parāda Tokijas mīlestību uz sportu un vēlmi uzņemt 2020. gada olimpiskās spēles. Pēc Londonas spēlēm Tokijā ļoti cēlies atbalsts sportam, un es esmu pārliecināts, ka tam par pamatu ir sportistu panākumi. To pierāda arī tas, ka pusmiljons tokijiešu bija izgājuši ielās apsveikt mūsu olimpiskos medaļniekus."

Salīdzinājumam, Šveices iedzīvotāji referendumā noraidīja ieceri Davosā un Sanktmoricā rīkot 2022. gada ziemas olimpiskās spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!