Foto: AFP/Scanpix
Pasaules kausa izcīņas finālturnīra regbijā mačā par trešo vietu piektdien Austrālijas izlase ar rezultātu 21:18 (7:3) pieveica Velsas valstsvienību.

Pirmajā puslaikā vienīgo piezemējumu veica austrālietis Beriks Bārnss, ļaujot savai komandai atrasties vadībā ar 7:3.

Otrā puslaika sākumā Velsas izlase, pateicoties Šeina Viljamsa veiktajam piezemējumam, pārņēma vadību ar 8:7, tomēr Austrālijas izlase atbildēja ar diviem Džeimsa O'Konora soda sitieniem un izvirzījās vadībā ar 13:8.


Pēc Bārnsa realizētā dropsitiena Austrālija iekrāja astoņu punktu pārsvaru. Cīņas turpinājumā Velsas izlases spēlētājs Stīvens Džonss realizēja soda sitienu, samazinot pretinieku pārsvaru līdz 11:16, bet Bens Makalmens atbildēja ar piezemējumu, atjaunojot Austrālijai samērā drošu vadību.

Kaut mača kompensācijas laika beigās Lī Halfpenijs veica piezemējumu, tas nepalīdzēja Velsas izlasei izglābties no zaudējuma.
Trešo vietu Pasaules kausa izcīņā Austrālijas izlase izcīnīja pirmo reizi. Savukārt par finālturnīra uzvarētāju austrālieši pēdējo reizi kļuva 1999.gadā.

Pasaules kausa izcīņas finālspēle notiks svētdien, kad turnīra saimniece Jaunzēlande spēkosies ar Francijas valstsvienību.
Šis būs 1987.gada fināla atkārtojums, kad Jaunzēlande izcīnīja uzvaru ar 29:9, iegūstot savu līdz šim vienīgo Pasaules kausu.

Savukārt Francijas izlase Pasaules kausa finālā iekļuvusi trešo reizi, taču līdz šim vienībai nav izdevies tajā triumfēt.

Kā ziņots, pusfināla dueļos Jaunzēlande ar rezultātu 20:6 pieveica Austrāliju, bet Francija ar 9:8 uzvarēja Velsu.

Līdz šim Pasaules kausa izcīņā, kas kopš 1987.gada norisinās reizi četros gados, pa divām reizēm uzvarējušas Austrālijas un DĀR izlases, bet pa reizei tas izdevies Anglijas un Jaunzēlandes vienībām.

Pasaules kausa finālturnīrs regbijā tiek uzskatīts par trešajām nozīmīgākajām sporta sacensībām pasaulē aiz vasaras Olimpiskajām spēlēm un Pasaules kausa finālturnīra futbolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!