Baltkrievijas hokeja izlases galvenais treneris Mihails Zaharovs, pēc viņa vadītās komandas neveiksmes 2006.gada Turīnas olimpisko spēļu kvalifikācijā, iesniedzis atlūgumu, oficiāli apstiprināja Baltkrievijas hokeja federācijas (BHF) izpilddirektors Sergejs Savickis.
Jau ziņots, ka Baltkrievijas hokeja izlase svētdien dramatiskā cīņā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra izšķirošajā spēlē Rīgā ar 4:5 atzina Latvijas valstsvienības pārākumu.

Lai uzvarētu apakšgrupā un nodrošinātu dalību 2006.gada Olimpiādē, Latvijas hokejistiem bija nepieciešama tikai uzvara. Vēl piecas minūtes līdz mača beigām Latvija zaudēja 2:4, taču divarpus minūšu laikā guva trīs vārtus un izcīnīja ceļazīmi uz Olimpiādi.

Tiek ziņots, ka treneris atlūgumu iesniedzis uzreiz pēc atgriešanās Minskā. Savā iesniegumā atbrīvot viņu no hokeja izlases galvenā trenera amata Zaharovs šī lēmuma iemeslus nav minējis.

Zaharova atbrīvošana no amata nenotiks agrāk par šī gada februāra beigām vai marta sākumu, kad plānota tuvākā BHF izpilddirekcijas sēde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!