Basketbola Slavas zālē pirmdien, 2. aprīlī tika iekļauts deviņkārtējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions, izcilais treneris Fils Džeksons.
Džeksons ir spožākā zvaigzne no visiem ar basketbola saistītiem cilvēkiem, kas šogad tiks uzņemti Basketbola slavas zālē. Oficiālā visu nominantu uzņemšana notiks šī gada septembrī.

Pagājušā gadsimta 90.tajos gados Džeksona vadībā sešus NBA čempionu titulus izcīnīja leģendārā Čikāgas "Bulls" ar Maiklu Džordanu, Skotiju Pipenu, Horasu Grantu, Denisu Rodmenu, Luku Longliju, Ronu Hārperu, Toniju Kukoču un citiem pazīstamiem spēlētājiem sastāvā. Vēlāk trīs reizes līdz NBA čempionu titulam Džeksons aizveda Losandželosas "Lakers".

1995./1996.gada sezonā "Bulls" regulārajā čempionātā uzvarēja 72 no 82 spēlēm, un tas joprojām ir nepārspēts NBA rekords.

"Tas ir liels gods. Tā ir atzinība komandām, ko es trenēju un kuras izcīnīja šos titulus," teica Džeksons. "Spēlētājam tā ir atzinība viņa karjerai, bet trenerim tā ir atzinība komandai."

Kopā ar Džeksonu Slavas zālē tiks uzņemti vēl vairāki treneri - Ziemeļkarolīnas universitātes treneris Rojs Viljamss, Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) treneris Vans Čanselors, spāņu basketbola speciālists Pedro Ferandiss un horvāts Mirko Novosels.

Tāpat Basketbola slavas zālē uzņems 1966.gada Rietumu Teksasas universitātes komandu. Vēl uzņemts pēc nāves bijušais NBA tiesnesis Mārvins Rūdolfs, kurš 22 sezonas tiesāja NBA spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!