Foto: Publicitātes foto
Latvijas čempionātā orientēšanās sporta pagarinātajā distancē, kurā piedalījās ap 400 dalībnieku, dāmu elitē čempiones titulu izcīnīja Kristīne Bertuka (Meridiāns/CPSS/Pārgauja), bet starp vīriem uzvaru guva Jānis Krūmiņš (Briksnis SK).

Uzvarētājs vīru elitē Jānis Krūmiņš par aizvadītajām sacensībām stāsta: "Šogad maratonam speciāli nebiju gatavojies, tomēr, tā kā daudzi vadošie Latvijas izlases dalībnieki bija devušies uz noslēdzošo Pasaules kausa posmu Itālijā, pirms Latvijas Čempionāta noskaņojos cīnīties par visaugstākajām godalgām. Pirmais taurenis sakrita ar A. Reinsonu, kuru uzskatīju par vienu no galvenajiem konkurentiem. Praktiski nekļūdījāmies, tomēr pēc taureņa veikšanas bijām nedaudz aiz otras grupas, kuru līderēja K. Jaudzems. Garajā etapā pēc pirmā tauriņa kļūdījās praktiski visi Elites dalībnieki. Šajā etapā šķīrās mani ceļi ar A. Reinsonu, bet jau pēc viena etapa satikos ar K. Jaudzemu, ar kuru kopā skrēju lielāko daļu distances. Pēc sajūtām Kristaps bija spēcīgāks un skrēja pa priekšu vairumā etapu, bet es no mugurpuses piekontrolēju. Izšķirošā cīņa par uzvaru sākās garajā etapā pirms pēdējā tauriņa, kur uz 41. kontrolpunktu es skrēju pa taisnu, bet Kristaps izvēlējās garāku apkārt ceļu, kā rezultātā šajā etapā zaudēja man 1 minūti 21 sekundi. Pēdējo tauriņu veicu stabili un galarezultātā svinēju savu 11. uzvaru Latvijas Čempionāta maratona distancēs."

"Esam patiesi gandarīti, ka arī šogad, Latvijas Kausa 21. sezonā, varam realizēt daudzveidīgu programmu, tādējādi sniedzot iespēju ikvienam sportistam un aktīva dzīvesveida piekritējam atrast sirdij tuvāko orientēšanās distanci. Pateicoties ilggadējam sadarbības partneru atbalstam, varam turpināt attīstīt orientēšanās sporta veidu Latvijā un uzņemt arvien jaunus, ambiciozus dalībniekus, kas vēlas iegūt savu pirmo orientēšanās pieredzi vai arī pilnveidot esošās zināšanas," komentē Latvijas Orientēšanās federācijas projektu vadītājs Matīss Ratnieks.

Latvijas čempionāta orientēšanās sportā atbalstītāju lokā jau otro gadu ir uzņēmums SIA "Maxima Latvija". "Aizvadītās sacensības ir lielisks piemērs tam, ka, neskatoties uz Covid-19 ietekmi gan uz sporta nozari, gan sabiedrības dzīvesveidu, cilvēki turpina aktīvi sportot un izmantot orientēšanās sporta sniegtās priekšrocības. Arī jaunajā sezonā turpinām atbalstīt Latvijas Orientēšanās federāciju, lai vēl vairāk iedzīvinātu orientēšanos Latvijas sporta dzīvē un mudinātu sabiedrību piekopt veselīgu dzīvesveidu svaigā gaisā," stāsta uzņēmuma "Maxima Latvija" Korporatīvo attiecību departamenta direktors Jānis Beseris.

Nākamais un noslēdzošais Latvijas Čempionāta orientēšanās sportā posms notiks 9. oktobrī Līgatnē, sportistiem sacenšoties nakts distancē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!