Foto: EPA/Scanpix/LETA
Bijušais amerikāņu futbola spēlētājs Filips Adamss ceturtdien Dienvidkarolīnā sarīkoja slaktiņu, nošaujot piecus cilvēkus un pēc tam izdarot pašnāvību, vēsta ESPN.

Incidents noticis Dienvidkarolīnas Jorkas apgabala lielākajā pilsētā Rokhilā. Pagaidām policijai nezināmu motīvu vadīts Adamss nošāva pilsētā cienījamu ārstu, 70 gadu veco Robertu Lesliju, viņa 69 gadus veco sievu Barbaru, mazbērnus Adahu un Noā, kuriem bija tikai attiecīgi deviņi un pieci gadi, kā arī 38 gadus veco Džeimsu Lūisu. Vēl apšaudē smagi cietis 38 gadus vecais Roberts Šoks, kurš smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā.

Apšaude notikusi Leslija privātmājā. Kā vēsta ESPN, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, Adamss bijis Leslija pacients, bet nogalinātais Lūiss un sašautais Šoks strādājuši pie šī ārsta.

Viens no aculieciniekiem, piezvanot ārkārtas situāciju dienestiem, sacīja, ka notiekot apšaude un dzirdēti aptuveni 20 šāvieni. Pēc tam viņš manījis kādu atstājot ārsta Leslija māju.

32 gadus vecais Adamss aizbēdzis uz netālu esošo savu vecāku māju. Policijai izdevies evakuēt Adamsa vecākus, bet pēc tam sāktas pārrunas ar bijušo sportistu. Sarunas nav bijušas sekmīgas, jo vēlāk Adamss izdarījis pašnāvību, iešaujot sev galvā.

Adamss profesionālās karjeras laikā aizvadīja 78 spēles Nacionālajā futbola līgā (NFL). Sešu sezonu laikā vinš pārstāvēja sešus klubus, bet 2015. gadā, būdams tikai 26 gadus vecs, noslēdza profesionālo karjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!