Foto: LETA

Pasaules boksa supersērijas (WBSS) rīkotājs Kalle Zauerlands pirms pusfināla cīņas starp Mairi Briedi un Oleksandru Usiku slavēja Rīgu un solījās to padarīt par boksa pilsētu.

27. janvārī "Arēnā Rīgā" starp Briedi un Usiku notiks cīņa par vietu WBSS finālā, un Zauerlands pirms tās bija ļoti pozitīvi noskaņots.

"Šī cīņa būs absolūti lieliska. Mums ir divi čempioni, divi labākie bokseri, mums būs pilna arēna, mēs esam valstī, kas pārņemta ar boksu. Es ticu, ka šis ir lielākais starptautiskais sporta notikums, kas noticis Latvijā. Šeit uz likmes ir liela nauda, liels bizness un čempionu tituli. Šis būs lielisks šovs, abi cīnīsies par vietu finālā. Šeit viņi cīnīsies par ierakstu vēsturē. Ja viņi grib iekļūt boksa Slavas zālē, tad sestdien būs jāsāk ar šo cīņu," preses konferencē teica turnīra rīkotājs.

Lai arī Rīga līdz šim nebija pazīstama kā boksa pilsēta, tomēr veiksmīgi aizvadītais ceturtdaļfināls organizatoriem deva pārliecību, ka arī pusfināla norisei šī būs piemērotākā vieta.

"Es padarīšu Rīgu pazīstamu kā boksa pilsētu. Šis būs otrais šovs šeit. Pirmā cīņa bija tik lieliska, sestdienā atmosfēra šeit bija pati labākā. Latvijai ir liels potenciāls radīt vēl vairākus Mairus Briežus. Mairis savai valstij var dot boksa attīstību. Boksa klubu jaunie talanti skatīsies Maira cīņu, un viņi gribēs būt nākamie Brieži. Un tas Mairim būs svarīgākais," skaidroja Zauerlands.

Rīgā notiekošo boksa cīņa tiešraidē varēs redzēt 150 valstīs, un tuvākajā laikā WBSS noslēgšot līgumu ar ASV televīzijas kanālu.

"Turnīrs notiek tā, kā to gaidījām – sensacionāli. Četrus gadus pie tā strādājam, un ceturtdaļfināli bija ļoti veiksmīgi. Pusfinālu Rīgā tiešraidē rādīs 150 valstīs, to starp Vācijā, Lielbritānija un drīzumā tiks paziņots arī par darījumu ar ASV televīzijas kanālu. Šis ir pasaules labākais bokss," pauda Zaurlands.

Jau vēstīts, ka Briedis aizstāvēs savu Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu, kā arī centīsies iegūt Usika īpašumā esošo Pasaules Boksa organizācijas (WBO) jostu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!