Foto: AP/Scanpix

Trešo reizi karjerā par prestižās "Laureus" sporta balvas īpašnieku pirmdien kļuva slavenais Jamaikas sprinteris Useins Bolts, bet sieviešu konkurencē par gada labāko sportisti atzina britu vieglatlēti Džesiku Enisu.

Bolts aizvadītajā gadā Londonas olimpiskajās spēlēs uzvarēja 100 un 200 metru sprintā, kā arī 4x100 metru stafetē. Savukārt Enisa pagājušajā gadā Londonā uzvarēja septiņcīņā.

Bolta konkurenti cīņā par balvu bija britu riteņbraucējs Bredlijs Viginss, argentīniešu futbola zvaigzne Lionels Mesi, peldētājs Maikls Felpss, vieglatlēts Mo Farahs un vācu F-1 pilots Sebastjans Fetels. Savukārt Enisas konkurentes bija amerikāņu kalnu slēpotāja Lindsija Vona, tenisiste Serēna Viljamsa, peldētāja Misija Frenklina, kā arī vieglatlētes Elisone Fēliksa un Šellija-Enna Freizere-Praisa.

Tikmēr "Laureus" balvu par lielāko progresu saņēma britu tenisists Endijs Marejs, par "Gada atgriešanos" atzina vieglatlēta Fēliksa Sančesa uzvaru Londonas olimpiādē 400 metru barjerskrējienā, bet Gada komandas balvu saņēma Eiropas golfa izlase, kas dramatiskā cīņā prestižajā Raidera kausā pieveica amerikāņus.

Speciālo balvu par izciliem sasniegumiem saņēma karjeru beigušais peldētājs Maikls Felpss, bet Londonas olimpisko spēļu rīcības komitejas priekšsēdētājs Sebastjans Koe izpelnījās atzinību izcilu karjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!