Foto: LETA

Latvijas bokseris Mairis Briedis piektdien vēl turpina gatavošanos Pasaules Boksa supersērijas (WBSS) fināla cīņai pret kubieti Junieru Dortikosu, kura bija paredzēta 21. martā "Arēnā Rīga", Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" piektdien atklāja sportista pārstāvis Raimonds Zeps.

Ceturtdien valstī esošās ārkārtas situācijas dēļ "Arēna Rīga" paziņoja, ka līdz 14. aprīlim atcēlusi visus pasākumus – tai skaitā arī Brieža un Dortikosa cīņu –, bet WBSS, atsaucoties uz situāciju Latvijā, solīja tuvāko dienu laikā pieņemt lēmumu.

"Šobrīd gaidām lēmumu," atklāja Brieža pārstāvis. "Gala lēmums no supersērijas puses vēl nav pieņemts – vai tiks aizvadīta cīņa pie aizvērtām tribīnēm, vai pārcelta uz vēlāku laiku. Tiek solīts, ka tuvākajā laikā lēmums būs. Tāds nervozs noskaņojums, jo nesaprotam īsti, vai trenēties.

Pagaidām nekas nav mainījies. Vakardien [ceturtdien] tika aizvadīti abi treniņi. Šodien [piektdien] Mairis arī trenējas, vakarā paredzēti sparingi. Skatāmies, jo viss mainās ik pa stundai. Kad būs kāda informācija, būs jāizdara secinājumi. Teorētiski pastāv iespēja, ka cīņa tomēr notiks pie aizvērtām tribīnēm."

Iepriekš bija paredzēts, ka svētdien Rīgā jāierodas Junieram Dortikosam, bet pagaidām arī Brieža konkurenta ceļošanas plānus ietekmējusi valdošā neziņa.

"Viņam arī ir identiska situācija. Viņš gaida. Ņemot vērā uz 30 dienām veikto aizliegumu ierasties ASV, viņš vakar jau apliecināja supersērijai, ka pēc cīņas būtu gatavs ilgāk aizkavēties Eiropā. Viņš ir pilnā gatavībā doties uz Rīgu. Jautājums, vai būs tāda nepieciešamība," skaidroja Zeps.

Pats Briedis izrādījis gatavību cīņu aizvadīt bez skatītājiem, taču šāds solis no WBSS prasa finansiāli sarežģītu aprēķinu, norādīja sportista pārstāvis.

"Iziets gatavošanās cikls un gribas cīnīties, tas ir skaidrs. Taču, aizvadot cīņu pie tukšām tribīnēm, jāsaprot supersērijas biznesa intereses. Jāņem vērā, ka pirmajā mēnesī uz cīņu jau bija pārdotas septiņi tūkstoši biļetes. Pēc tam tas skaits tikai auga. Pēdējā nedēļā, kad sākās runas par koronavīrusu, viss liecināja, ka būtu izpārdota "Arēna Rīga". Lielākā daļa ienākumu nāk no televīzijas, bet biļešu ienākumi jebkurā gadījuma`nav maza summa.

Vakar supersērijas valde ilgi nosēdēja, pēdējais kontakts ar to bija vienos naktī. Šodien viņi vēl turpina spriest, viss tiek rēķināts un ņemts vērā. Šie ierobežojumi nav tik vienkārši, kā tikai atbraukt un uztaisīt cīņu pie tukšām tribīnēm."

Portāls "Delfi" visas dienas garumā piedāvā speciālo teksta tiešraidi par "Covid-19" ietekmi uz sabiedriskajiem pasākumiem, tajā skaitā sporta, un šo teksta tiešraidi var lasīt ŠEIT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!