Foto: Publicitātes foto

Latvijas burātāja Estere Kumpiņa šonedēļ Varnā izcīnīja 35. vietu Eiropas čempionātā "Laser Radial"/ILCA 6. olimpiskajā klasē.

Eiropas čempionātā norisinājās desmit braucieni, no kuriem rezultāti divos sliktākajos tika anulēti. Sportisti guva punktus attiecīgi savām izcīnītajām vietām, uzvaru svinot burātājai ar mazāko punktu summu.

Kumpiņa labāko sniegumu parādīja piektajā, astotajā un desmitajā braucienā, kuros finišēja attiecīgi 23., 21. un 20. pozīcijā. Pārējos braucienos viņai bija 56., 61., 45., 44., 32. un 35. vieta, bet priekšpēdējā braucienā viņa tika diskvalificēta.

Summā Latvijas sportistei bija 276 punkti, kas deva 35. vietu 66 burātāju konkurencē. Divas vietas aiz Kumpiņas palika Tokijas olimpisko spēļu dalībniece Viktorija Andrulīte no Lietuvas, bet nedaudz tālāk bija cita olimpiete, izraēliete Šaja Kakona.

Pārliecinošu uzvaru svinēja poliete Agata Barvinska, kura summā iekrāja 34 punktus, sudrabs un 54 punkti bija nīderlandietei Maksimei Jonkerei, bet bronza un 60 punkti – grieķietei Vasilejai Karahaliu.

Kumpiņa bija vienīgā Latvijas pārstāve šajā čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!