Foto: F64
Zaudējumu "Elvi Florbola līgas" vīriešiem regulārā čempionāta spēlē piektdien piedzīvoja čempione Cēsu "Lekrings", kas viesos ar 4:7 (0:1, 2:2, 2:4) piekāpās "Pārgauja" vienībai, kapitulējot otrajā no pēdējiem trim mačiem.

Uzvarētājiem rezultatīvākais bija Olafs Zvīnis, kurš guva divus vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. Tikmēr viesu rindās ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Edgars Balodis.

Otrā perioda sākumā čempioni nonāca iedzinējos ar 0:2, tomēr četru minūšu laikā Balodis guva divus vārtus un rezultātu izlīdzināja. Turpinājumā mājinieki guva četrus bezatbildes vārtus, bet trešās trešdaļas vidū minūtes laikā cēsnieki atkal divreiz bija precīzi un pietuvojās līdz divu vārtu deficītam.

Tiesa, trīs minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieku guva septītos vārtus. Lai gan pēdējās minūtēs "Lekrings" izmisīgi mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr izlīdzināt spēles rezultātu viņiem neizdevās un čempioni piedzīvoja zaudējumu ar 4:7.

Zīmīgi, ka "Lekrings" piedzīvojusi otro zaudējumu pēdējās trīs spēlēs, bet pirms tam viņi ar 6:5 pēcspēles metienu sērijā pieveica Liepājas "Kuršus", tādējādi negūstot maksimālo punktu skaitu.

Tikmēr čempionāta vicelīdere "Mogo-RTU"/"Rockets" piektdien viesos ar 8:5 (3:1, 3:2, 2:2) uzveica Kocēnu "Rubene" florbolistus.

Trīs vārtus uzvarētāju labā guva Edžus Bunka, kuram arī viena rezultatīva piespēle. Tikmēr Kocēnu vienībā ar diviem gūtiem vārtiem atzīmējās Ritvars Bērziņš.

Tāpat pie panākuma piektdien tika "Rīga", kas savā laukumā ar 8:4 (1:2, 3:0, 4:2) uzveica "Talsi"/"Krauzers" komandu.

Rezultatīvākais rīdzinieku komandā bija Toms Bitmanis, kurš guva trīs vārtus un asistēja vienā vārtu guvumā. Tikmēr pretinieku komandā ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Mārtiņš Lapsiņš.

Čempionāta kopvērtējumā pārliecinošā līderpozīcijā ar 34 punktiem 12 spēlēs ir "Lielvārde", kam ar 25 punktiem seko "Mogo-RTU"/"Rockets", bet "Lekrings" ir 22 punkti un trešā vieta. Savukārt pa 20 punktiem iekrājušas "Ulbroka"/"Masters", "Rubene", "Valmiera"/ViA un "Rīga".

Astotā ar 17 punktiem ir "Talsi"/"Krauzers". Vēl Liepājas "Kurši" ar 14 punktiem atrodami devītajā vietā, pie 12 punktiem tikusi "Bauska", bet desmit punkti "Pārgaujas" kontā, kamēr par pieciem punktiem mazāk - sacensību pastarītei Ķekavas "Bulldogs".

"Elvi Florbola līgā" vīriešiem šosezon spēlē 12 klubu komandas, kas vispirms aizvadīs divu apļu regulāro turnīru, pēc kura rezultātiem tiks noskaidrotas astoņas izslēgšanas spēļu dalībnieces. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti cīņā līdz vienas komandas četrām uzvarām, bet finālā otro reizi pēc kārtas būs tikai viena spēle. Viena spēle noteiks arī bronzas medaļu ieguvējus. Jau zināms, ka izšķirošās spēles par medaļām notiks 2016.gada 9.aprīlī "Arēnā Rīga".

Savukārt četras komandas, kas nekvalificēsies izslēgšanas spēlēm, saglabājot regulārajā turnīrā iegūtos punktus, aizvadīs divu apļu papildturnīru. Komandai, kura ierindosies pēdējā vietā, būs jāaizvada pārspēles par vietas saglabāšanu "Elvi Florbola līgā" līdz četrām uzvarām ar pirmās līgas komandu, kas pretendēs uz iekļūšanu virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!