Foto: LETA
Pagājušās sezonas valsts čempioni "Betsafe"/"Ulbroka Oxdog" florbolisti svētdien nodrošināja vietu "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra izslēgšanas sacensību finālā.

Pusfināla sērijas sestajā spēlē "Betsafe"/"Ulbroka Oxdog" viesos ar 5:2 (1:1, 3:1, 1:0) pārspēja "Talsu NSS"/"Krauzers" florbolistus, sērijā līdz četrām uzvarām gūstot virsroku ar 4-2.

Ulbrokas komanda spēles pēdējās 26 minūtes palika nepārspēta, kas ļāva gūt trīs bezatbildes vārtus un izcīnīt uzvaru. Viesiem ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Rolands Kovaļevskis.

"Betsafe"/"Ulbroka Oxdog" ceturtdaļfinālā ar 4-3 pārspēja "Valmieru", bet "Talsu NSS"/"Krauzers" ar 4-2 pārspēja Kocēnu "Rubeni".

Tikmēr otrajā pusfinālā "Lielvārde"/"Fatpipe" viesos ar 7:6 (3:4, 1:0, 2:2, 1:0) pagarinājumā pārspēja Cēsu "Lekrings" florbolistus, sērijā panākot izlīdzinājumu 3-3.

Sākoties pamatlaika priekšpēdējai minūtei, mājinieki atradās iedzinējos ar 5:6, tomēr tad Emīls Dzalbs izlīdzināja rezultātu. Pirmajās 60 minūtēs uzvarētājs netika noskaidrots, tādējādi bija jāaizvada papildlaiks, kura trešajā minūtē Aivis Kusiņš atnesa viesiem uzvaru.

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Rūdis Žukelis, bet 1+3 savā kontā ierakstīja Toms Akmeņlauks. Cēsniekiem pa diviem vārtiem guva Dzalbs un Kārlis Bulmeisters.

Šīs izšķirošais mačs notiks trešdien Lielvārdē.

Ceturtdaļfinālā Cēsu "Lekrings" ar 4-1 apspēlēja Liepājas "Kurši"/"Ekovalis" vienību, bet "Lielvārde"/"Fatpipe" ar 4-0 pieveica Stalbes "Pārgauju".

Latvijas čempionāts florbolā norisinās 26. reizi.

Čempionāta fināls "Arēnā Rīga" paredzēts 13. aprīlī. Sākotnēji to bija iecerēts aizvadīt nedēļu vēlāk, taču sacensības tika pārceltas, jo uz to brīdi Federāciju kausa divcīņu ar Vāciju aizvadīs Latvijas sieviešu tenisa izlase.

Iepriekšējā sezonā Latvijas čempionātā triumfēja "Betsafe"/"Ulbroka", nosargādama Latvijas čempionu titulu. Zelta mačā ulbrokieši pagarinājumā ar rezultātu 7:6 pārspēja "Valmieras" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!