Foto: DELFI
Latvijas sportists Deniss Čerkovskis piektdien nespēja kvalificēties pasaules čempionāta modernajā pieccīņā finālsacensībām.

Savā pusfināla grupā Čerkovskis ar 4404 punktiem ieņēma 20.vietu.

Latvijas sportists paukošanā sasniedza desmito labāko rezultātu savā grupā, peldēšanā viņš bija 20.ātrākais, bet apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā uzrādīja 24.rezultātu.

Finālā, kas notiks sestdien, iekļuva katras grupas 12 labākie sportisti. Pēc pirmajām divām disciplīnām Čerkovskis ieņēma 13.pozīciju, tomēr skriešanas un šaušanas apvienojumā nestartēja pietiekami veiksmīgi, lai kvalificētos finālam.

Kā ziņots, ceturtdien sieviešu finālsacensībām kvalificējās Latvijas sportiste Jeļena Rubļevska, kura savā pusfināla grupā ar 4064 punktiem izcīnīja septīto vietu.

Sieviešu finālsacensības notiks sestdien.

Pasaules čempionātā vīriešu un sieviešu konkurencē tiek sadalīts vēl par trim ceļazīmēm uz Londonas olimpiskajām spēlēm, bet pēc tam vēl pa astoņiem dalībniekiem tām kvalificēsies pēc pasaules ranga.

Jau vēstīts, ka no Latvijas sportistiem šī gada Londonas olimpiskajām spēlēm pagaidām kvalificējusies tikai Rubļevska, kura to paveica ar izcīnītu sesto vietu pagājušā gada Eiropas čempionātā.

Savukārt vīriešu konkurencē Deniss Čerkovskis pašlaik pasaules rangā atrodas 27.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!