Foto: Latvijas Šaušanas federācija

1. un 2. aprīlī Rīgā norisinājās Latvijas ziemas čempionāts lietišķajā šaušanā. Kuplā dalībnieku skaitā tika aizvadītas sacensības šaušanā ar dienesta pistoli un mazkalibra pistoli 25 metru distancē. Sacensību uzvarētāji tika noteikti divās dalībnieku grupās – 1. grupā sacentās vīrieši, 2. grupā – sievietes un 16 līdz 21 gadu veci vīrieši, ziņo Latvijas Šaušanas federācija.

Vingrinājumā DP-3 (30 šāvieni ar dienesta pistoli 25 m distancē) uzvarētāja laurus, ar rezultātu 280 punkti, plūca Edgars Urtāns no Valsts robežsardzes komandas. 2.grupā labākā bija Gerda Āboliņa-Lemkena no NBS Mācību vadības pavēlniecības komandas. Komandu konkurencē šajā vingrinājumā labākais rezultāts Valsts robežsardzes komandai.

Vingrinājumā DP-4 (ātršaušana ar dienesta pistoli 25 m distancē) labākais bija Andris Raiskums no Latvijas praktiskās šaušanas centra, sašaujot 170 punktus. Aija Konrāde no Valsts policijas komandas, ar rezultātu 162 punkti, bija labākā sieviešu konkurencē. Arī šajā vingrinājumā komandu vērtējumā uzvarētāji bija Valsts robežsardzes sportisti.

Vingrinājumā “Militārā ātršaušana” (30 šāvienu ātršaušana ar mazkalibra pistoli) labākā bija Daugavpils sportiste Arta Vagale ar sašautajiem 274 punktiem. Vīru konkurencē labākais rezultāts – 268 punkti, Andrim Bindem no NBS Mācību vadības pavēlniecības komandas. Daugavpils komanda uzvarētāji šajā vingrinājumā.

Komandu kopvērtējumā uzvarētāji bija Daugavpils komanda, otrajā vietā – NBS Mācību vadības pavēlniecības komanda, trešie – Valsts robežsardzes komandas sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!