Foto: AP/Scanpix/LETA

Starptautiskā Peldēšanas federācija (FINA) uz deviņiem mēnešiem diskvalificējusi Krievijas peldētāju Jevgeņiju Rilovu, kurš martā piedalījās Kremļa vadoņa Vladimira Putina atbalsta akcijā Lužņiku stadionā, vēsta organizācija.

Diskvalifikācija stājas spēkā no trešdienas, 20. aprīļa.

FINA paziņojumā norādīts, ka Rilovs sodīts par viņa dalību un uzvedību 8. martā notikušajā pasākumā Lužņiku stadionā, Maskavā, kas bija veltīts Vladimira Putina atbalstam.

Lužņiku stadionā Rilovs bija redzams apģērbā, uz kura bija redzams "Z" burts, kāds novērots uz Krievijas militārās tehnikas iebrukumā Ukrainā. Ukrainas teritorijā iebraukusī Krievijas armijas tehnika ir marķēta ne tikai ar uzkrāsotu burtu "Z", bet arī "V", kas ir sava veida šifrētā atpazīšanas sistēma pārējām iebrucēju vienībām.

FINA arī norādīja, ka Krievijas un Baltkrievijas sportisti un amatpersonas līdz 2022. gada beigām netiks aicināti uz nevienu FINA pasākumu.

Tokijas olimpiskajās spēlēs Rilovs Krievijas Olimpiskās komitejas sastāvā izcīnīja zelta medaļas 100 un 200 metru peldējumos uz muguras.

Pēc dalības šajā pasākumā līgumu ar Rilovu lauza peldēšanas ekipējuma kompānija "Speedo"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!