Foto: stock.xchng
Lietuvā uzplaiksnījušajā dopinga skandālā vainīgā persona izrādījies valsts labākais svarcēlājs Aurims Didžbalis, kurš šā gada Eiropas čempionātā izcīnīja otro vietu svara kategorijā līdz 94 kilogramiem.

Līdz ar to 21 gadu vecajam Didžbalim atņemta medaļa.

Kā ziņots, Lietuva zaudējusi vietu Londonas olimpisko spēļu svarcelšanas sacensībās, jo viens šīs valsts sportists pieķerts dopinga lietošanā, iepriekš paziņoja Lietuvas Svarcelšanas federācija, neatklājot sportista vārdu.

"Mēs nepiedalīsimies olimpiskajās spēlēs. Iemesls ir dopings," aģentūra AFP citēja Lietuvas izlases treneri Broņislovu Vīšņausku, kurš ir arī valsts svarcelšanas federācijas viceprezidents.

Lietuva bija izcīnījusi vienu ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm, bet tagad tā valstij ir atņemta. Didžbalis pieprasījis pārbaudīt analīžu B provi, bet tās analīzes tiks veiktas vien pēc Olimpiādes.

1997.gadā divu gadu diskvalifikāciju par dopinga lietošanu saņēma Didžbala pašreizējais treneris Ramūns Vīšņausks. Zīmīgi, ka viņš 35 gadu vecumā startēja arī šā gada Eiropas čempionātā, tiekot pie 11.vietas svara kategorijā līdz 105 kilogramiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!