Foto: F64
Latvijas džudo cīkstonis Jevgeņijs Borodavko sestdien Budapeštā cieta zaudējumu pasaules čempionāta trešo kārtas cīņā jeb astotdaļfinālā.

Trešajā kārtā jeb apakšgrupas pusfinālā Borodavko, kurš startē svara kategorijā līdz 100 kilogramiem, piekāpās titulētajam gruzīnam Varlamam Liperteljani, kurš ir olimpisko spēļu vicečempions svarā līdz 90 kilogramiem.

Gruzīna kontā ir arī trīs Eiropas čempionātu zelta medaļas, bet pasaules meistarsacīkstēs gruzīns izcīnījis vienu sudraba un divas bronzas medaļas.

Borodavko ar Liperteljani iepriekšējo reizi tikās pirms deviņiem gadiem, kad cīņā par Pasaules kausa posma bronzu svarā līdz 90 kilogramiem Latvijas sportists cieta zaudējumu.

Kā vēstīts, pirmajā kārtā Borodavko uzvarēja austrieti Laurinu Bēleru, bet otrajā kārtā pārspēja Riodežaneiro olimpisko spēļu bronzas medaļas laureātu Sirilu Marē no Francijas.

Ar Marē Borodavko ticies piecas reizes un izcīnījis divas uzvaras, bet maijā Eiropas čempionāta astotdaļfinālā Latvijas džudists piekāpās francūzim.

Borodavko kontā ir trīs Eiropas čempionātu bronzas medaļas. Rīdzinieks piedalījies trijās olimpiskajās spēlēs. Pērnvasar Riodežaneiro viņam pirmajā kārtā pretī stājās sacensību favorīts Hagu Rjunoski no Japānas, kuram tika piedzīvots zaudējums. Japānis vēlāk tika poe bronzas medaļas.

Pasaules čempionāts džudo ilgs līdz svētdienai. Borodavko tajā ir vienīgais Latvijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!