Ja netiks rasts kompromiss starp Eiropas Savienības (ES) komisiju un Pirmās formulas (F-1) sacensību rīkotājiem - FOA (Formula One Administration), tad lielāko daļu F-1 "Grand Prix" Eiropas posmu varētu pārcelt uz citām pasaules daļām.
To britu laikrakstam "Financial Times" pirmdien atzina Starptautiskās autosporta federācijas (FIA) prezidents Makss Moslijs.

Eiropas Savienības komisija apsūdzējusi FIA un F-1 sacensību rīkotāju FOA konkurences noteikumu pārkāpšanā, FIA nododot FOA Pirmās formulas sacensību raidīšanas tiesības līdz 2010. gadam.

Ja ES komisija galīgajā vērtējumā, kas sagaidāms tuvāko pāris mēnešu laikā, savus sākotnējos uzskatus nemainīs, FIA un FOA noslēgto līgumu atzīs par spēku zaudējušu.

"Tādā gadījumā notikumi var attīstīties pēc diviem scenārijiem. Pirmkārt, mēs varam iesniegt prasību Eiropas tiesā, kas tiks izskatīta gadiem ilgi un radīs acīmredzamus komerciālus zaudējumus. Otra iespēja ir samazināt F-1 "Grand Prix" posmu skaitu no 17 līdz 14, un Eiropas valstīs notiks tikai divi vai trīs," iespējamo lietas virzību prognozēja Moslijs.

"Saprotams, F-1 komandas par tādām izmaiņām nebūs sajūsmā, toties jaunās sacensību norises vietas Dievidaustrumāzijā, Tuvajos Austrumos un citās ne Eiropas Savienības valstīs no tāda notikumu pavērsiena būs tikai ieguvējas, turpretim ES zaudēs ikgadēju 300 miljonu ASV dolāru lielu apgrozījumu," teica FIA prezidents.

Neskaidrību dēļ televīzijas raidīšanas tiesību jomā apturēts arī darījums starp FOA un "Deutsche Bank" ieguldījumu atzaru "Morgan Grenfell Private Equity".

"Morgan Grenfell Private Equity" bija gatava investoru grupai iegādāties 37,5 procentus FOA akciju par 925 miljoniem dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!