Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Sestdien, 9. jūnijā, Juglas stadionā notika "Livland" Latvijas meistarsacīkšu sestā spēle starp vicečempioniem "Eži/LMT" un Valmieras "Fēniksu". "Eži/LMT" apliecināja savu pārākumu ar 61:3 (37:0).

"Ežiem" tā bija otrā uzvara divās spēlēs, bet valmieriešiem otrā neveiksme divos mačos. Spēles pirmajā puslaikā laukumā dominēja Latvijas vicečempioni. Kristaps Bērziņš viens pats iekrāja 22 punktus gan ar soda, gan realizācijas sitieniem, gan arī piezemējumiem. Vēl 10 punktus ar diviem piezemējumiem guva Mareks Dravnieks, bet piecus – Ingus Aivars.

Mača otrajā daļā valmieriešiem izdevās nedaudz līdzsvarot cīņas gaitu. Pēc tam, kad Mārtiņš Straume palielināja rezultāta starpību līdz 42:0, "Fēniksa" regbisti atbildēja ar precīzu soda sitienu – nekļūdīgi sita Rihards Zalte un 42:3. Tiesa, atlikušajā laikā punktus guva tikai "Eži/LMT". Divreiz bumbu sāncenšu ieskaites laukumā piezemēja Jānis Podiņš, vienreiz Ivars Lamberts, bet Bērziņš divreiz precīzi sita realizācijas sitienus. Mača iznākums – 61:3 "Eži/LMT" labā.


"Eži/LMT" treneris Juris Straume: "Šoreiz sāncenši izrādīja nedaudz nopietnāku pretestību, nekā mūsu līdzšinējie pretinieki. Tiesa, trīsceturtdaļniekiem neizdevās sevi pārbaudīt nopietna uzbrukuma spiediena apstākļos. Tas pagaidām ir lielākais mīnuss. Redzēsim, kā mums klāsies, kad sāncenšu uzbrukums būs daudz nopietnāks."

Valmieras "Fēniksa" galvenais treneris Kristaps Staņa: "Ja pirmajā puslaikā mēs no sāncenšiem vairāk mācījāmies, tad otrajā paši spēlējām brīvāk un atraisītāk. Aizsardzība mača otrajā daļā darbojās labā līmenī. Kā labākos spēlētājus savā komandā varu minēt Nauri Miglavu un Dāvi Bajāru."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!