FIFA prezidents Zeps Blaters paziņojis, ka pūliņi salabināt Francijas futbola izlases bijušo kapteini Zinedinu Zidānu un Itālijas izlases aizsargu Marko Materaci tuvojas beigām.
Zidāns tika noraidīts Pasaules kausa izcīņas finālspēles otrajā pagarinājuma puslaikā pēc tam, kad iesita ar galvu Materaci. Uzvarot pēcspēles 11 metru soda sitienu sērijā, Pasaules kausu ieguva Itālijas izlase.

"Mēs strādājam pie tā, lai Materaci ar Zidānu izlīgtu mieru," Blaters pirmdien paziņoja FIFA un UEFA kopīgā konferencē. "Tas ir nepatīkami, kad Pasaules kausa finālspēle noslēdzas ar sarkano kartīti, tomēr ceru, ka šis stāsts beigsies."

Blaters un UEFA prezidents Lenarts Jūhansons sacīja, ka mēnesi garais turnīrs, kas jūlijā noslēdzās Vācijā bija ievērojams ar to, ka demonstrēja futbola spēku cilvēku vienošanā.

"Viscaur pasaulē četras nedēļas bija pozitīvas emocijas," sacīja Blaters, kurš uzsvēra, ka futbols ir universāla valoda, kas savieno cilvēkus.

Jūhansons, kurš bija Pasaules kausa izcīņas organizācijas komitejas priekšsēdētājs uzsvēra savu prieku par līdzjutējiem: "Es tiešām biju laimīgs redzot, ka tur gandrīz nebija huligānu. Es ceru, ka šis ir jaunas ēras sākums."

Blaters izteica arī savu viedokli par to, ka pasaules kausa uzvarētāju nācās noteikt ar pēcspēles 11 metru soda sitienu sērijā.

"Futbols tā zaudē savu pamatbūtību - tas ir komandas sporta veids," sacīja FIFA prezidents. "Soda sitienu izpilde futbolā notiek cīņā viens pret viens, tādejādi kļūstot par individuālo sportu. Bet mums nav cita risinājuma," viņš piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!