Foto: PantherMedia/Scanpix

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidenta vietas izpildītājam Isam Hajatu veiksmīgi veikta nieres transplantācija.

"Hajatu nav slēpis, ka jau vairākus gadus cieš no nieru mazspējas. Tiesa, šīs problēmas viņu nav atturējušas no tiešo pienākumu veikšanas pasaules un Āfrikas futbola vadošajos amatos," teikts FIFA paziņojumā. "Hajatu turpinās pildīt organizācijas prezidenta pienākumus, kā plānots."

Pašlaik 69 gadus vecais kamerūnietis Hajatu ir Āfrikas Futbola konfederācijas (CAF) prezidents, kā arī pilda FIFA prezidenta pienākumus, kamēr 90 dienu diskvalifikāciju izcieš organizācijas vadītājs Zeps Blaters.

Nākamā gada 26.februārī notiks jaunas FIFA prezidenta vēlēšanas, kurām kā kandidāti apstiprināti Jordānijas princis Ali bin al Huseins, Āzijas Futbola konfederācijas (AFC) vadītājs Salmans bin Ebrahims al Halifs, bijušais FIFA ģenerālsekretāra vietnieks francūzis Žeroms Šampaņs, Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) ģenerālsekretārs Džanni Infantīno, kā arī FIFA pretrasisma un pretdiskriminācijas organizāciju biedrs Tokijo Sehvali no Dienvidāfrikas Republikas.

Kandidātu sarakstā nav UEFA prezidenta Mišela Platinī, taču viņa kandidatūra apstiprināta vai noraidīta tiks pēc tam, kad beigsies francūža 90 dienu diskvalifikācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!