FIFA disciplinārā komiteja sodījusi bijušo Francijas futbola izlases kapteini Zinadinu Zidānu ar trīs spēļu diskvalifikāciju un 7500 Šveices franku (3260 latu) sodu par sitienu ar galvu Itālijas izlases aizsargam Marko Materaci šī gada Pasaules kausa finālspēles laikā.
Materaci savukārt diskvalificēts uz divām spēlēm un sodīts ar 5000 Šveices franku (2200 latu) sodu par dalību incidentā.

Jau ziņots, ka lieliski finālspēli aizvadījušais franču futbolists pēc incidenta tika noraidīts no laukuma spēles pēdējās minūtēs, pēc tam kad ar galvu iesita pa krūtīm Materaci.

Bez sava kapteiņa un regulārā 11 metru sitienu izpildītāja, kurš bija guvis vārtus spēlē, kuras pamatlaiks beidzās ar neizšķirtu rezultātu 1:1, Francija zaudēja Itālijai pēcspēles 11 metru sitienu sērijā 3:5.

Zidāna gadījumā FIFA piespriestais sods viņam būs visnotaļ simbolisks, jo spēlētājs par sportista karjeras beigšanu paziņoja jau pirms PK finālturnīra un arī soda naudas nomaksa Zidanam problēmas neradīs.

Tiek ziņots, ka viens no iespējamajiem soda mēriem Zidānam būtu varējis būt Pasaules kausa vērtīgākā spēlētāja titula atņemšana, taču FIFA pārstāvji norādīja, ka šāds soda mērs ir neiespējams, jo vērtīgākā spēlētāja titulu Zidāns saņēmis pēc žurnālistu balsojuma, nevis FIFA iniciatīvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!