Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lielbritānijas bokseris Taisons Fjūrijs pēc aizstāvētās Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostas smagajā svarā paudis apņēmību 2023. gadā cīnīties ar ukraini Oleksandru Usiku, lai apvienotu visas četras čempionu jostas.

Jau vēstīts, ka Fjūrijs 10. raundā ar nokautu uzvarēja Dereku Čisoru un aizstāvēja WBC čempiona jostu. Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempiona jostas pieder ukrainim Oleksandram Usikam, kurš klātienē vēroja Fjūrija uzvaru. Viņš arī iekāpa ringā, kad intervijā Fjūrijs norādīja, ka vēlas cīņu ar ukraini.

"Es esmu gatavs un vēlos nākamo cīņu aizvadīt ar Usiku. Vai tas notiks Saūda Arābija vai Lielbritānijā – abas vietas būs fantastiskas. Dosim līdzjutējiem vienu čempionu, vienu vārdu un vienu seju," preses konferencē pēc cīņas teicas Fjūrijs.

"Usiks ir gatavs šim izaicinājumam, viņš pie manis pienāca. Viņš ir bokseris, pret kuru ir grūti sagatavoties. Viņš ļoti labi kustās, viņš ieguvis olimpisko spēļu medaļu un viņš ir labā formā," turpināja brits. "Dažreiz lielas cīņas dažādu iemeslu dēļ nenotiek. Ja kaut kādu iemeslu dēļ šī cīņa nenotiks, tad nākamgad Vemblija stadionā cīnīšos ar Džoju Džoisu."

Preses konferences turpinājumā Fjūrijs pievērsās Usika izskatam, nosaucot viņu par mazu un neglītu vīrieti. "Ne jau izskats izcīna pasaules čempiona titulus. Ja izskata dēļ dotu titulus, tad es nekad neuzvarētu. Esmu resns kā cūka, pliku galvu, neveikls. Cilvēki mani saukuši dažādi. Svarīgs nav boksera izmērs, bet boksa izmērs cīkstonī," sacīja Fjūrijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!