Foto: F64
Jaunās sezonas "Elvi" florbola virslīgas pirmajā spēlē piektdien "Rīgas" komanda savā laukumā ar rezultātu 6:5 (1:1, 3:0, 1:4, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Kocēnu "Rubeni".

Spēles gaitā "Rīga" bija izvirzījusies vadībā ar 4:1 un 5:3, tomēr 17 sekundes pirms pamatlaika beigām "Rubenei" izlīdzinājumu panāca Ritvars Bērziņš. Pagarinājumā rezultāts nemainījās, bet pēcspēles metienu sērijā rīdzinieki bija pārāki ar 2:1.

Uzvarētājiem ar trim gūtiem vārtiem izcēlās Toms Bitmanis, bet pa reizei izcēlās Dēvids Osītis un Edijs Hammers.

Savukārt "Rubenes" rindās divus vārtus guva Ritvars Bērziņš.

Vēl vienā cīņā piektdien "Valmiera"/ViA izbraukumā ar 6:5 (2:1, 2:3, 2:1) izbraukumā pārspēja Ķekavas "Bulldogs".

Uzvaras vārtus četras minūtes pirms pamatlaika beigām guva Ivo Balodis, kurš kopā izcēlās ar trim precīziem metieniem un vienu rezultatīvu piespēli.

Savukārt divus vārtus "Bulldogiem" guva Nils Meļķis.

Oficiālā turnīra atklāšanas spēle risināsies sestdien, kad Cēsīs tiksies pērnās sezonas finālistes "Lekrings" un "Mogo-RTU"/"Rockets".

"Elvi" florbola līgā vīriešiem šosezon spēlēs 12 klubu komandas, kas vispirms aizvadīs divu apļu regulāro turnīru, pēc kura rezultātiem tiks noskaidrotas astoņas izslēgšanas spēļu dalībnieces. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti cīņā līdz vienas komandas četrām uzvarām, bet finālā otro reizi pēc kārtas būs tikai viena spēle. Viena spēle noteiks arī bronzas medaļu ieguvējus. Jau zināms, ka izšķirošās spēles par medaļām notiks 2016.gada 9.aprīlī "Arēnā Rīga".

Savukārt četras komandas, kas nekvalificēsies izslēgšanas spēlēm, saglabājot regulārajā turnīrā iegūtos punktus, aizvadīs divu apļu papildturnīru. Komandai, kura ierindosies pēdējā vietā, būs jāaizvada pārspēles par vietas saglabāšanu "Elvi" florbola līgā līdz četrām uzvarām ar pirmās līgas komandu, kas pretendēs uz iekļūšanu virslīgā.

"Elvi" florbola līgā sievietēm, kas startēs sestdien, šosezon būs par divām komandām vairāk nekā pirms gada. Lai arī savu dalību jaunajā čempionātā nepieteica pērnā bronzas medaļniece RSU, komandām Kocēnu "Rubene", "Ķekava" un Ķekavas "Bulldogs" konkurentēs būs trīs jaunpienācējas no pirmās līgas - LiepU, "Rīgas Lauvas" un NND.

Čempionāta pirmajā posmā visas sešas komandas aizvadīs četru apļu turnīru. Izslēgšanas spēlēs iekļūs četras labākās komandas, kas pusfināla sēriju aizvadīs līdz četrām uzvarām, bet medaļu likteni izšķirs tikai viena spēle. Arī sievietēm turnīra finālistes 9.aprīlī spēkosies "Arēnā Rīga".

Visas sieviešu komandas, kuras šo sezonu pabeigs bez diskvalifikācijas, arī 2016./17.gada sezonā drīkstēs spēlēt virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!