Foto: F64

Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) prezidents Einars Fogelis piektdien vēlēšanās saglabājis organizācijas prezidenta amatu, informē Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) savā "Twitter" kontā.

Fogelis bija vienīgais kandidāts uz LSFP prezidenta amatu. Kopsapulcē piedalījās 88 no 94 padomes biedriem.

"Apsveicam LOK viceprezidentu Einaru Fogeli, atkārtoti kļūstot par LSFP prezidentu," vēsta ieraksts LOK kontā.

Saskaņā ar statūtiem un vēlēšanu nolikumu, jaunievēlētais prezidents (ievēlēšanas gadījumā), pamatojoties uz saņemtajiem ieteikumiem izvirza desmit kandidātus ievēlēšanai valdē. Balsošana notiek par sarakstu kopumā, ja kopsapulce nenolemj citādi.

LSFP prezidents E. Fogelis savā uzrunā uzsvēra, ka LSFP misijai arī turpmāk jābūt sportiska un aktīva dzīvesveida veicināšanai visā sabiedrībā: "Palielinot līdzdalību sportā, veicinot to, lai sports būtu iekļaujošs, daudzveidīgs, atbalstot federācijas veidot iespējami plašāku sporta kustību. Tikai šādā vidē radīsies arī izcilības, ar kurām varēsim lepoties un kuras iedvesmos pārējo sabiedrību."

"Mēs uzrunājām federācijas ar redzējumu, kā sporta pārvaldības organizācijām un federāciju padomei attīstīties, veidojoties par efektīvu un jaudīgu sporta attīstības pamatu. Taču mūsu kopspēks var kļūt par to jaudu, kas šo ceļa karti īsteno dzīvē," sacīja E. Fogelis

LSFP valdes locekļu kandidāti ir Agita Ābele, Dagnis Dubrovskis, Raimonds Emuliņš, Kaspars Gorkšs, Mārtiņš Lazdovskis, Māris Liepiņš, Toms Markss, Aivars Platonovs, Olafs Pulks, Andris Smočs, Vladimirs Šteinbergs, Raimonds Vējonis un Dina Vīksna.

Savukārt LSFP revīzijas komisijas kandidāti ir Jānis Geduševs, Māris Liepiņš, Jānis Naglis, Raimonds Rublovskis, Aigars Svars un Arvīds Zariņš.

Kopsapulcē apstiprināja biedrības 2021. gada budžetu – 3 361 826 eiro. LSPF prezidents sniedza LSFP 2020. gada pārskata un 2021. gada budžeta projekta ziņojumus, kā arī detalizētu skaidrojumu par COVID-19 ietekmi uz sporta nozari, pērn īstenotajiem pasākumiem un darbu pie sporta politikas pamatnostādnēm 2021.-2027. gadam.

LSFP pērn sertificējusi 661 sporta speciālistu, tādējādi Latvijā kopējais sertificēto treneru skaits sasniedzis 3562. Izveidots jauns sertifikācijas eksāmenu saturs un modernizēta eksāmenu kārtošanas programma. Piešķirtas sporta stipendija vairāk nekā 50 sportistiem 23 sporta veidos.

LSFP aktīvi iesaistījusies piecos Erasmus+ projektos, kas saistīti ar sportu kā sociāli labvēlīga rīka izmantošanu, godīgas spēles principu veicināšanu, sporta klubu modernizāciju un dzimumu vienlīdzību. LSFP 2021. gadā noorganizēja Latvijas skolu Ziemas festivālu.

E. Fogelis prezentēja arī spilgtākās atziņas no Eiropas Sporta nedēļas, kas gūtas, jau piecus gadus Latvijā organizējot #BeActive pasākumus. Viena no tām – svarīgi ir stiprināt federāciju iekšējo kapacitāti un līderību, jo sabiedrība grib būt fiziski aktīva, ja pieejams atbilstošs sporta pasākumu piedāvājums. Produktīvi šādi turpināt izglītot un informēt sabiedrību.

Klātesošie tika iepazīstināti ar zvērināta revidenta ziņojumu par LSFP finanšu pārskatu 2020. gadā, ko nolasīja LSFP ģenerālsekretārs Artūrs Balodis-Rozītis. LSFP revīzijas komisijas loceklis Aigars Svars informēja par revīzijas komisijas atzinumu.

Pēc vadības ziņojumiem sekoja debates. Kopsapulces dalībniekus uzrunāja Latvijas Triatlona federācijas prezidents Aigars Strauss, Latvijas Automobiļu federācijas viceprezidents Jānis Naglis, Latvijas Sporta veterānu savienības prezidents Ivans Klementjevs, Latvijas Badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristiāns Rozenvalds, Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols un Latvijas Galda hokeja federācijas prezidents Romans Blūmentāls.

Pēc debatēm ar vienbalsīgu LSFP biedru balsojumu "par" tika apstiprināts LSFP aizvadītā gada pārskats un budžets 2021. gadam.

Kopsapulces noslēgumā sekoja Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieka - Sporta departementa direktora Edgara Severa uzruna, sniedzot atbildes uz kopsapulces biedru aktuālajiem jautājumiem.

Ievērojot Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likuma 37.pantu, kopsapulce norisinās attālināti.

Fogeli kā LSFP prezidenta amata kandidātu bija izvirzījušas 25 federācijas. Par LSFP prezidentu viņš strādā kopš 2013.gada.

Pērn viņš tika ievēlēts par Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidentu un kļuva par pirmo latvieti, kas vadījis kāda olimpiskā sporta veida federāciju.

Kopš 2018.gada vasaras Fogelis strādāja par FIL ģenerālsekretāru, bet pirms tam kopš 1994.gada viņš bija FIL viceprezidents tehniskajos jautājumos. Viņš ir arī Starptautiskās Olimpisko ziemas sporta veidu federāciju asociācijas (AIOWF) revidents.

Tāpat Fogelis ir Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) valdes priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!