Foto: LETA
Piektdien, 10. martā, ar augstu valsts amatpersonu līdzdalību svinīgi tika atklāta Murjāņu Sporta ģimnāzijas (MSĢ) jaunā sporta halle, informē MSĢ preses dienests.

Halles atklāšanas pasākumā piedalījās bijušie MSĢ audzēkņi, Latvijas olimpieši, Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, IZM sporta departamenta direktors Edgars Severs, Saeimas sporta apakškomisijas pārstāvis Jānis Upenieks, Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, kā arī būvnieku, SIA "SELVA BŪVE" valdes priekšēdētājs Rolands Orlovskis, projekta vadītājs Gints Caunītis, un projektētāju, SIA "5.iela" pārstāvis Ints Pujāts.

Halles renovācija tika uzsākta 2015. gada jūlijā. Projekta, kurš sevī ietver sporta halles un skolas fasādes renovāciju kopējās izmaksas ir pāri par 3 miljoni eiro, bet pašas sporta halles būvniecības izmaksas ir ~ 2,5 miljoni eiro.

Renovētajā hallē savu sportisto meistarību varēs attīstīt visu piecu MSĢ esošo sporta veidu pārstāvji. Halles vidusdaļā ir rokasbumbas laukums, ap kuru ir izveidots skrejceļš – 150 m garumā. Savi treniņu sektori iezīmēti lodes/diska metējiem, šķēpa metējiem, kārtslecējiem un tāllecējiem. Halles otrajā stāvā būs plaši aprīkota trenažieru zāle, kurā varēs trenēties ne tikai jau pieminēto sporta veidu pārstāvji, bet arī kamaniņu braucēji, riteņbraucēji un volejbolisti.

Pie skolas galvenās ieejas ir izveidota olimpiešu goda plāksne, kurā uzskaitīti MSĢ absolventi, kas piedalījušies un pārstāvējuši Latviju olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!