Foto: LETA
Otrdien, 30. aprīlī, Rātsnamā tika pasniegtas naudas balvas galvaspilsētas sportistiem un treneriem par augstiem sasniegumiem sportā 2018. gadā. Šogad naudas balvas kopsummā 41 400 eiro tika piešķirtas galvaspilsētas 24 sportistiem, 19 treneriem un sešiem sportistu apkalpojošā personāla pārstāvjiem.

Apbalvots tika Aigars Apinis par 2. vietu Eiropas čempionātā para –vieglatlētikā, diska mešanā, viņa treneris Aldis Šūpulnieks un masiere/asistente Gunta Ozoliņa.

2018. gada Rīgas sporta laureāta nominācijas "Uzlecošā zvaigzne" ieguvējs Krists Netlaus un viņa treneris Gints Dzērve tika apbalvoti par 1. vietu Eiropas kausa kopvērtējumā skeletonā vīriešiem. Par 1. vietu Pasaules kausa posmā pludmales volejbolā tika apbalvots Mārtiņš Pļaviņš un viņa treneris Genādijs Samoilovs.

Naudas balva piešķirta arī Oskaram Gudramovičam un Pēterim Kalniņam par 4. vietu Eiropas čempionātā kamaniņu sportā, divniekos, apbalvoja arī treneri Zinti Šaicānu.

Balvu saņēma Ruslans Sadikovs par 5. vietu Eiropas čempionātā karatē, svaru kategorijā līdz 75 kg un viņa treneris Rolands Družoks.

Rīdzinieks Armands Ginters apbalvots par 2. vietu Pasaules junioru U 23 čempionātā 3x3 basketbolā, balvas tika pasniegta arī trenerim Edijam Šleseram un menedžerim Emīlam Tomam. Par sasniegumiem basketbolā tika sumināti arī Eiropas U 18 čempionāta komandā iekļautie rīdzinieki Edvards Mežulis un Artūrs Žagars, kā arī treneris Artūrs Visockis-Rubenis.

Marts Smolko un Tīna Bazokina tika apbalvoti par 2. vietu Pasaules čempionātā sporta dejās, Latīņamerikas dejās. Turklāt par pasaules vicečempioniem viņi pērn kļuva jau trešo gadu pēc kārtas.

Normundam Grabovskim piešķirta naudas balva par 2. vietu Pasaules čempionātā makšķerēšanā uz ledus. Vēl balvas bija diviem Latvijas makšķerēšanas izlasē iekļautajiem rīdziniekiem Armandam Ērglim un Kasparam Holmam par 3. vietu Pasaules čempionātā makšķerēšanā, spiningošanā no laivas un viņu treneriem Jānim Briedim un Armandam Gerikam.

Atzinīgi novērtēts Viktora Reško sniegums, iegūstot 3. vietu Pasaules čempionātā sambo, svaru kategorija līdz 100 kg. treneris – Jurijs Poļakovs. Naudas balvu saņēma arī Mārtiņš Vizulis par 3. vietu Eiropas čempionātā para-karatē un treneris Gints Feldmanis.

Komandā, kura ieguva 3. vietu Eiropas čempionātā modernā pieccīņā, vīriešu komandu stafetē, bija rīdzinieki Ruslans Nakonečnijs un Pāvels Švecovs. Viņus trenēja Mihails Jefremenko un Valērijs Cvetkovs.

Naudas balva piešķirta Vitai Matīsei par 3. vietu Eiropas čempionātā burāšanā-vindserfingā, Raceboard klase un trenerim Jānim Grīslim.

Latvijas kausa ieguvējs kalnu slēpošanā slalomā ir arī Latvijas labākais skrituļslalomists. Miks Zvejnieks apbalvots par 3. vietu Eiropas čempionātā skrituļslalomā, slaloma disciplīnā, viņa treneri ir Raivo Zvejnieks un Jana Zvejniece.

Vladislavs Dreijers ir Rīgas Jauno tehniķu centra audzēknis un Latvijas lidmodelistu izlases sastāvā pērn izcīnīja 2. vietu Pasaules čempionātā jauniešiem lidmodelismā komandu vērtējumā, F-1-A klasē. Apbalvots arī treneris Viktors Rošonoks un apkalpojošais personāls Aivars Dreika.

Savukārt Rīgas u–šu kungfu sporta skolas audzēkne Marijeta Tarabrina jau otro gadu pēc kārtas pērn izcīnīja medaļu Eiropas junioru čempionātā, iegūstot 2. vietu Eiropas junioru čempionātā. Viņas treneris ir Romans Vlasenko, apkalpojošais personāls – Viktorija Vlasenko.

Rīgas pašvaldība naudas balvu ir piešķīrusi arī Jevgēņijam Borodavko un trenerim Vladimiram Grill par 3. vietu Grand Slam turnīros Abu-Dabi un Budapeštā džudo, svaru kategorijā līdz 100 kg.

Toms Īvāns pērn izcīnīja 1. vietu Pasaules kausa izcīņā vēja tuneļa lidošanā. Naudas balva piešķirta arī viņa horeogrāfei Veronikai Īvānei un apkalpojošajam personālam Gintam Gailim.

Rīgas pašvaldība piešķir naudas balvas, lai izteiktu atzinību un apbalvotu labākos Rīgas sportistus, tādējādi veicinot izcilu Rīgas sportistu sasniegumu atpazīstamību sabiedrībā. Balvas tiek piešķirtas saskaņā ar noteikumiem "Kārtība, kādā piešķir naudas balvu Rīgas sportistiem par izciliem sasniegumiem sportā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!