Foto: EPA/Scanpix/LETA
Ceturtdien senajā Olimpijā, Grieķijā tika iedegta 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu uguns, Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK) paužot pārliecību par iespēju spēles aizvadīt tām paredzētajos datumos, ziņo medijs BBC un SOK.

Uguni iededza 2016. gada olimpiskā čempione šaušanā ar pistoli Anna Koraki no Grieķijas, kļūstot par pirmo sievieti, kura uzsākusi olimpiskās lāpas stafeti.

Savukārt SOK prezidents Tomass Bahs izteicās, ka olimpisko spēļu organizatoriem bijis "vienreizējs atbalsts un sadarbība ar visa līmeņu valdības pārstāvjiem". Bahs klātesošajai publikai uzsvēra SOK paveikto, centienos nepieļaut spēļu pārcelšanu vai atcelšanu.

Mājieni par spēļu uzsākšanu tam paredzētajā 24. jūlijā veikti arī SOK mājaslapā.

"Mēs saglabājam vienprātību ar mūsu Japānas pasākuma saimniekiem par apņemšanos šī gada jūlijā aizvadīt drošas olimpiskās spēles," rakstīts SOK mājaslapā. "Tomēr vienlaikus pasaule saskārusies ar izaicinājumiem, kuri ietekmē sportu. Taču 19 nedēļas pirms olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas veiktie varas iestāžu pasākumi visapkārt pasaulei dod mums pārliecību un apņemšanos aizvadīt olimpiskās spēles, kas sagādās pasaulei mieru."

SOK uzsver, ka sadarbojas ar Pasaules Veselības organizācija, Tokijas pilsētu, Japānas valdību un Tokijas spēļu organizatoriem, februārī izveidojot kopīgu darba grupa.

Tokijas olimpiskās spēles paredzētas no 24. jūlija līdz 9. augustam. Japānas valstī konstatēti 643 saslimšanas gadījumi, bet teju 700 slimnieku reģistrēts uz Japānā piestājušā kruīza kuģa "Diamond Princess"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!