Foto: Publicitātes foto
Rīgā notikušajā starptautiskajā dāmu turnīrā skvošā uzvaru svinēja Latvija un Ukraina, informē rīkotāji.

Turnīrā piedalījās 38 sportistes no sešām valstīm.

Atbilstoši savām nacionālā reitinga pozīcijām, visas dalībnieces tika iedalītas divās klasēs: Women Open (augsts spēles līmenis) un Women B (vidējs spēles līmenis). Pirmo sacensību dienu meitenes aizvadīja kvalifikācijas spēlēs, bet otrajā sākās aizraujošākās play-off spēles.

Women Open klasē pusfinālā pulcējās sieviešu skvoša sabiedrības elite: Igaunijas čempione Aliis Allas, Krievijas esošā čempione Jekaterina Marusan, Krievijas eks-čempione Irina Beļajeva un Latvijas pirmā rakete Ineta Mackeviča. Diemžēl pusfinālā neiekļuva mūsu viešņa no Apvienotajiem Arābu Emirātiem Inessa Kardapolova, kuras ceļu uz pusfinālu aizšķērsoja Krievijas pārstāve.

Vislielākās kaislības turnīrā norisinājās abos pusfināla mačos. Savstarpējā cīņā emocionālā Krievijas pārstāve Jekaterina Marusan igaunietei Aliis Allas pirmajos divos geimos piekāpās, taču turpinājumā spēja rezultātu izlīdzināt uz 2:2. Savukārt piektā geima laikā abu spēlētāju atbalstītāju uztraukums pieauga līdz kritiskam līmenim, jo sākotnēji zaudētājas lomā ar 6:10 bija Jekaterina, bet tad viņa spēja saņemties un izraut uzvaru no Aliis rokām ar 12:10. Otrajā pusfināla spēlē norisinājās cīņa starp mūsu vēl neseno juniori Inetu Mackeviču un vairākkārtējo Krievijas čempioni Irinu Beļajevu – rezultātā uzvaru ar 3:2 izcīnīja Latvijas pārstāve. Jāpiebilst, ka Irina gluži nesen ir kļuvusi par jauno māmiņu un vēl nav īsti atguvusi savu sportisko formu.

Mazajā finālā par turnīra trešo vietu Irina Beļajeva, spēlējot ļoti precīzi un ar vēsu prātu, uzveica Aliis Allas ar 3:1. Savukārt divkaujā par pirmo vietu mūsu uzlecošā zvaigzne Ineta Mackeviča nekļūdīgi kortos spēja realizēt lielāko daļu savu treneru ieteikumu un ar rezultātu 3:0 uzveica Krievijas pirmo raketi Jekaterinu Marusan. Jāpiebilst, ka pirmo reizi abas meitenes tikās divus gadus atpakaļ turnīrā "Riga Cup", un arī Rīgas kausa izcīņā Ineta finālā uzveica Jekaterinu. "Nekas, trešā reize būs man veiksmīgā," ar optimismu un smaidu paziņoja Jekaterina.

Women B klasē pieteicās 24 dāmas – amatieres, daudzām no kurām šī bija pirmā dalība starptautiskā turnīrā. Taču rezultāti ir iespaidīgi: piemēram, Jeļena Loginova ieņēma 18. vietu, savukārt Ulrika Sniedze – 8. vietu. Viena no medaļu pretendentēm Aleksandra Jevdokimova (Sankt-Pēterburga, Krievija) ceturtdaļfinālā zaudēja mūsu Lienei Gobai un rezultātā ieņēma tikai 5. vietu. Bet par nepārspētu līderi Women B klasē kļuva viešņa no Kijevas (Ukraina) – Jana Kovaļska, kura visā turnīrā nezaudēja nevienu geimu. Otro un trešo goda pjedestāla pakāpienus ieņēma spēlētājas no Latvijas – Liene Goba un Jekaterina Ecina.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!