Rīgā, Biķernieku spīdveja stadionā, svētdien notiekošajā sacīkstē starp Latvijas un Krievijas spīdveja izlasēm varētu izvērsties spraiga cīņa. Par to otrdien Rīgā notiekošajā preses konferencē informēja viens no sacensību organizatoriem Vladimirs Ribņikovs.
Šīs būs pirmās sacensības Biķernieku kompleksās sporta bāzes spīdveja trekā pēc astoņu gadu pārtraukuma. Pēdējo reizi spīdveja sacīkstes Rīgā notika 1994.gada 22.jūnijā, kad Latvijas spīdvejisti sacentās ar Krievijas un Ukrainas apvienoto komandu.

"Ņemot vērā, ka pēdējos desmit gados Biķernieku spīdveja treks netika kopts, tad bija nepieciešams veikt dažādus atjaunošanas darbus," pastāstīja bijušais spīdvejists Kaspars Ginters, kas ir viens no Rīgas spīdveja dzīves atjaunošanas iniciatoriem. "Celiņu uzlabojām gan ar greideri, gan ar lāpstām. No treka teritorijas tika izvesta apmēram autokrava ar nezālēm. Atjaunots arī apmaļu segums. Esam paveikuši pietiekami daudz darba, lai Biķerniekos notiktu ne tikai vienas spīdveja sacensības."

Gaidāmajās sacensībās Latvijas izlase, kuru veidos Eiropas klubu čempionāta trešais spēcīgākais klubs Daugavpils "Lokomotīve", sacentīsies ar Krievijas klubu izveidoto komandu.

"Ir nopietna doma arī Rīgā atjaunot regulāras spīdveja sacensības," par nākotnes iecerēm informēja Ginters. "Idejas par atgriešanos Biķerniekos ir bijušas arī iepriekšējos gados, taču tikai šoreiz izdevies apvienot organizatoriskās un finansiālās iespējas. Protams, tālākā nākotnē vēlamies izveidot spīdveja komandu Rīgā un pretendēt uz starptautisko "Grand Prix" sērijas maču sarīkošanu."

Krievijas klubu komandā pazīstamākie spīdvejisti būs Rinats Mardanšins un Taigats Galejevs no Oktjabrskas "Lukoil" vienības, 1986.gada Eiropas junioru čempions ukrainis Igors Marko, viņa tautietis Igors Borisenko, arī bijušie Krievijas junioru izlases dalībnieki Konstantīns Korņevs un Romāns Kaširins (visi - Ufas "Salavat"), kā arī citi.

"Ierindā nebūs paši labākie Krievijas sportisti," sacīja Daugavpils spīdveja dzīves vadītājs Vladimirs Ribņikovs. "Taču sāncenšu sastāvs tik un tā būs spēcīgs. Paredzams, ka cīņa par uzvaru varētu izvērsties ļoti interesanta, jo pēdējos gados Latvijas un Krievijas spīdvejs pasaules rangā ir bijis gandrīz vai līdzās."

Latvijas komandu veidos pieredzējušais Andrejs Koroļovs, kurš ir pieckārtējs Latvijas čempions un pagājušā gada pasaules čempionāta kontinentālās zonas finālists, kā arī Nikolajs Kokins, Vladimirs Voronkovs, Aleksandrs Bizņa, Leonīds Paura, Kjasts Podžuks, Deniss Popovičs un Aleksandrs Ivanovs.

Sacensību sākums plkst. 12. Paredzams, ka tās varētu ilgt apmēram divas stundas. Kopumā tiks aizvadīti 20 braucieni. Katrā no tiem startēs četri braucēji - divi no Latvijas un divi no Krievijas. Par uzvaru tiks piešķirti trīs punkti, par otro vietu - divi, par trešo vietu - viens.

Ieejas biļešu cena būs no viena līdz divarpus latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!