Dopinga lietošanā pieķertais amerikāņu sprinteris, olimpiskais un pasaules čempions Džastins Getlins otrdien atzinās aizliegto preparātu lietošanā un piekrita sadarboties ar ASV Antidopinga aģentūru (USADA), tādējādi piekrītot arī astoņu gadu diskvalifikācijai.
Kā zināms, Getlinam draudēja mūža diskvalifikācija, ja viņam ņemto analīžu B prove arī būtu pozitīva.

Tomēr, lai izbēgtu no mūža diskvalifikācijas, Getlins piekrita sadarboties ar USADA cīņā pret dopinga lietošanu. Getlins arī atzina savu vainu dopinga noteikumu pārkāpumos.

"Getlins ir piekritis sadarboties ar USADA, piegādājot informāciju, kas var palīdzēt USADA antidopinga cīņā," teikts USADA paziņojumā. "Ņemot vērā Getlina solījumu sadarboties un iepriekšējo pārkāpumu īpašos apstākļus, USADA piekrīt viņam piemērot maksimums astoņu gadu diskvalifikāciju."

Jūlija beigās Getlins paziņoja, ka Starptautiskā Vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) viņu informējusi par 22.aprīlī uzrādītajiem pozitīvajiem dopinga rezultātiem pēc sacensībām Kanzassitijā, kur viņš piedalījās stafetes skrējienā.

Getlins jau vienu reizi tika pieķerts dopinga lietošanā - 2001.gada pasaules junioru čempionātā. Tomēr toreiz sods tika atcelts, jo sportistam izdevās pierādīt, ka pozitīvie dopinga rezultāti radušies ārstniecības zāļu iespaidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!