Latvijas Virslīgas čempionātā handbolā divas uzvaras Ulbrokā un Vaiņodē izcīnīja čempioni "SK Latgols", kuri no pēdējās vietas turnīra tabulā dažu nedēļu laikā pacēlušies jau uz ceturto pozīciju.

"SK Latgols" sestdien ar 34:27 (18:10) pārspēja līgas jaunpienācējus "Stopiņu NHK", bet svētdien ar 32:27 (17:13) pieveica "HK Vaiņode" handbolistus. Rezultatīvi Ludzas vienības rindās spēlēja Jurijs Matvejenko (12 vārti), Agris Kušners un Vitālijs Borisenko (pa 11 vārtiem).

Izslēgšanas spēlēs pēc aizvadītajiem diviem apļiem iekļūs astoņas labākās komandas un "SK Latgols" turpinās cīņu par iekļūšanu trijniekā, lai ceturtdaļfinālā spēlētu pēc iespējas vājāku pretinieku. No trešā vietā esošajiem "Jūrmalas Sports" ludzāniešus vairs šķir tikai divus punktus. Līdere ir "Celtnieks/LSPA", bet otro vietu ieņem Dobeles "Tenax".

Vēl šajā nedēļas nogalē līderu cīņā Dobeles "Tenax" svinēja pārliecinošu uzvaru, ar 36:19 (15:8) izbraukumā sagraujot "Jūrmalas Sports". Dobelniekiem deviņus vārtus guva Aleksandrs Krastiņš, bet jūrmalniekiem piecus - Edvīns Latkovskis un Mareks Černousovs.

Jau trešdien Latvijas Virslīgas čempionātā "Jūrmalas Sports" aizvadīs nākamo spēli, savā laukumā plkst. 19:00 uzņemot līderus "Celtnieks/LSPA".

Vīriešu Virslīgā šogad piedalās "SK Latgols", Dobeles "Tenax", "Celtnieks/LSPA", "HK Ogre", "HK Vaiņode", ASK/LU, RTU, "Jūrmalas Sports", "Stopiņu NHK" un "LAT-96" (ārpus konkurences).

Pēc diviem aizvadītajiem apļiem regulārajā turnīrā, labākās astoņas komanda kvalificēsies ceturtdaļfinālam, pēc izslēgšanas spēļu principa noskaidrojot čempionu. Ceturtdaļfinālā (1-8, 2-7, 3-6, 4-5) un pusfinālā (1-8 un 4-5, 2-7 un 3-6) vīriešiem komandas spēlēs līdz divām uzvarām. Sērijas par medaļām notiks līdz kādas no komandas trīs uzvarām. Komandas, kuras ceturtdaļfināla pāros zaudējušas, tiks sarindotas no 5. līdz 8. vietai saskaņā ar regulārajā turnīrā izcīnītajām vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!