Foto: AFP/Scanpix
Pasaules Boksa asociācija (WBA) varētu nesankcionēt gaidāmo cīņu starp pasaules čempionu IBF un WBO versijā Vladimiru Kļičko un pasaules čempionu WBA versijā Deividu Heju kā titula cīņu, jo britu boksera pārstāvjiem ir pretenzijas pret mača tiesnesi Henaro Rodrigesu, ziņo "Itar-TASS".

Heja komandu neapmierina tas, ka šo smagsvaru maču tiesās amerikāņu tiesnesis Henaro Rodrigess, kurš jau četrreiz apkalpojis Vladimira Kļičo cīņas un divreiz – viņa brāļa Vitālija mačus. Pēc Heja trenera domām, šis tiesnesis nav objektīvs savā darbā, un piedāvā viņa vietā meksikāni Luisu Pavonu.

"Ja WBA neapstiprinās tiesnesi, tad arī nesankcionēs šo maču kā titula cīņu savā versijā," piedraudējis Heja treneris Deivids Buts. "Mēs visi gribam godīgu cīņu. Bet visos mačos, kuros piedalījies Vladimirs, Rodrigess atļauj viņam pārkāpt visus noteikumus. WBO ļoti aktīvi virza Rodrigesu, bet Pavonam ir lieliska reputācija boksā. Pat ja WBA apstiprinās Rodrigesu, mēs neatteiksimies no cīņas. Kļičko tiks nokautēts."

Ja WBA neapstiprinās Rodrigesu kā mača tiesnesi, tiks atsaukta asociācijas sankcija uz titulu un mačā notiks cīņa tikai par tiem diviem tituliem, kas pieder Kļičko.

Ukraiņu un britu bokseru mačam jānotiek šajā nedēļas nogalē Hamburgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!