Foto: LETA
2020. gadā tiks izstrādāta jauna Latvijas sporta attīstības stratēģija un pilnveidots sporta nozares finansēšanas un pārvaldības modelis, aģentūrai LETA pavēstīja Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļas vecākā referente Inta Bērziņa.

Bērziņa sacīja, ka nākamgad tiks izstrādāta arī sporta speciālistu sertifikācijas sistēma un kārtība, kādā valsts finansē profesionālās ievirzes sporta izglītības programmas.

IZM pārstāve pastāstīja, ka jaunatnes jomā nākamgad ministrija ir iecerējusi plaša mēroga Latvijas jauniešu forumu. Tā nozīmīgākais uzdevums esot jauniešu iesaiste jaunajā "Jaunatnes politikas plānošanas dokumenta 2021 - 2027. gadam" izstrādē.

Savukārt valsts valodas politikas jomā IZM ir ieplānojusi Diasporas izglītotāju forumu, kas notiks 14. jūlijā, bet Bērziņa uzsvēra, ka 2020. gada nozīmīgākais uzdevums būs valodas politikas īstenotāju un sabiedrības iesaiste "Valsts valodas politikas pamatnostādņu 2021 - 2027 gadam" izstrādē.

Tāpat projekta "Izglītības kvalitātes monitoringa sistēmas izveide un īstenošana" ietvaros līdz 2020 .gada jūnija beigām ministrija plāno veikt izglītības kvalitātes monitoringa sistēmas un monitoringa rīku apraksta izstrādi. IZM uzdevumā to veic Austrumeiropā vadošais neatkarīgais vadības konsultāciju uzņēmums "Civitta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!