Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks ar zirgu "Valour" ceturtdien Dānijā otrajā pasaules čempionāta jāšanas sportā sacensību dienā konkūrā pakāpās uz 42. vietu, ziņo Latvijas Jātnieku federācija.

Ieņemtā vieta ļaus Latvijas jātniekam startēt arī trešajā kvalifikācijas kārtā, kas vienlaikus būs arī komandu fināls.

"Šoreiz visgrūtākais uzdevums bija gaidīt maršruta noslēgumu, mēs startējām ar 25. starta numuru, un līdz pat maršruta noslēgumam nebija skaidrs vai individuālajā ieskaitē būsim labāko 60 sportistu vidū, jo šeit jebkurš sportists ir atbraucis cīnīties par uzvaru," pēc sacensībām teica Latvijas sportists.

"Maršruts, protams, bija grūts, bet "Valour" jutās labi un leca lieliski. Pieļāvām vienu kļūdu, tomēr pakāpāmies individuālajā kopvērtējumā. Kopumā ar katru dienu mūsu sniegums kļūst pārliecinošāks. Ceru, ka arī līdz rītdienas vakaram "Valour" būs pietiekami atguvis spēkus, lai mēs varētu startēt nekļūdīgi. Ļoti gribam iekļūt finālā, bet to grib pilnīgi visi sportisti, kuri rīt dosies uz startu," saka Neretnieks.

Trešajā kvalifikācijā startēs 64 labākie dueti pēc pirmajām divām sacensību dienām - desmit labākās komandas, kā arī individuālie sportisti, kuri kopvērtējumā ierindojušies līdz 60.vietai ieskaitot.

Piektdien tiks sadalīts arī pirmais pasaules čempionāta konkūra disciplīnas medaļu komplekts komandu ieskaitē.

Jau ziņots, ka trešdien Neretnieks sacensības sāka ar 50.vietu 103 jātnieku konkurencē pirmajā kvalifikācijas kārtā.

Pasaules čempionātā Normandijas reģionā Francijā pirms astoņiem gadiem Neretnieks ar ērzeli "Conte Bellini" sacensību noslēgumā ieņēma 72.vietu.

Pasaules čempionātā Herningā no 4. līdz 14.augustam sportisti sacenšas iejādes, konkūra, voltizēšanas un paraiejādes disciplīnās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!