Latvijas pieccīņiece, Atēnu Olimpiādes sudraba medaļas ieguvēja Jeļena Ruļevska nopietni apsver iespēju pieņemt Krievijas pilsonību un 2008.gada Olimpiādē jau pārstāvēt Krieviju, piektdien raksta "Neatkarīgā Rīta Avīze".
Rubļevska laikrakstam nenoliedza, ka viņa jau pirms diviem gadiem saņēmusi konkrētu piedāvājumu turpmāk pārstāvēt Krieviju. Iespēju pieņemt Krievijas pilsonību Rubļevska laikrakstam skaidro ar valdības vienaldzību pret sportistiem un ar to, ka Latvijā sportistiem nav radīti pietiekami labi apstākļi.

“Vai šeit sportistiem ir radīti visi apstākļi normālam treniņu darbam? Vai tās var nosaukt par prēmijām, kuras mums tiek piešķirtas? Labi, prēmijas šajā situācijā nav pats galvenais, taču visvairāk tracina valsts vienaldzība pret saviem cilvēkiem, pret sportistiem. Pie mums labi jūtas tikai deputāti! Šeit, Latvijā, nekas nenotiek, lai kļūtu labāk. Ir tikai solījumi, kurus neviens nepilda,” viņa klāstīja.

“Ja nebūtu Andra Feldmaņa, es jau sen būtu aizbraukusi uz Krieviju, bet viņam visu laiku kaut kā izdevies mani pierunāt palikt. Mans mērķis ir labi sagatavoties nākamajām olimpiskajām spēlēm, taču Latvijā to nav iespējams izdarīt,” avīzei skaidroja Rubļevska.

Lai pārstāvēt Krieviju 2008.gada Olipmiādē, Rubļevskai jāsaņem Krievijas pasi jau 2006.gadā, divus gadus pirms spēļu sākuma. Tāpēc gala lēmumu sportiste plāno pieņemt jau tuvākajā laikā.

Jau šonedēļ sportiste dosies uz sacensībām Maskavā, pieļaujot, ka tur arī sāks “nopietnāk interesēties par iespēju pieņemt viņu piedāvājumu”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!