Foto: Publicitātes foto

Latvijas karatists Dāvis Spriņģis nedēļas nogalē Azerbaidžānā kļuva par Eiropas junioru čempionu svara kategorijā virs 76 kilogramiem, informē Latvijas Karatē federācija.

Nedēļas nogalē Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku notika 39. Eiropas čempionāts kadetiem un junioriem un Eiropas karatē kauss U-21 vecuma grupā. Šajā čempionātā piedalījās 39 Eiropas valstis. Latviju šajā čempionātā pārstāvēja astoņi sportisti.

Pirmā savu startu sāka 14 gadīga Patrīcija Mierkalne (Baltijas Karatē Klubs) , kurai šis Eiropas čempionāts bija pirmais. Patrīcija Mierkalne startēja kategorija kata, kurā piedalījās 18 sportistes. Pēc izlozes Mierklane sacensības sāka no otrās kārtas, kur piekāpās vienai no sacensību galvenajām favorītēm Turcijas pārstāvei.

Nikolajs Bodrovs startēja kumite junioriem svara kategorijā līdz 61 kg. Tā kā Bodrovs ir 2011. gada pasaules vicečempions, tad viņš bija viens no favorītiem. Diemžēl, Bodrovs sacensības beidza jau pirmajā kārtā, piekāpjoties Vācijas sportistam.

Sergejs Očeredņuks startēja kumite juniori svara kategorijā līdz 68 kg. Pirmajā kārtā viņš tikās ar vienu no sacensību favorītiem itāli un sīvā cīņā piekāpās. Tāpat pirmajā kārtā izstājās Jānis Koroļkovs, kurš startēja kumite junioru sacensībās svara kategorijā līdz 76 kilogramiem.

Viktorija Rezajeva, kura startēja kumite juniores sacensībās svara kategorijā virs 59 kg, bija vēl viena Latvijas sportiste, uz kuru tika liktas lielas cerības, jo 2011 gadā Viktorija kļuva par Eiropas vicečempioni. Pirmajā cīņā viņa viegli uzvarēja pretinieci no Čehijas, tad sīvā cīņā pārspēja Azerbaidžānas pārstāvi, , bet trešajā cīņā atzina Dānijas karatistes pārākumu.

Spriņģis startēja junioru sacensībās svara kategorijā virs 76 kg. Spriņģis pirmajās četrās cīņās uzvarēja Čehijas, Krievijas, Kipras un Itālijas sportistus, nodrošinot sev vietu finālā. Izšķirošajā cīņā viņš uzveica Maķedonijas sportistu, bet visās cīņās Spriņģis nezaudēja nevienu punktu.

Eiropas karatē kausā U-21 grupā piedalījās divi Latvijas sportisti.

Diāna Petrova kategorijā kumite līdz 53 kg zaudēja jau pirmajā cīņā, bet Jānis Mūrmanis kumite svara kategorijā līdz 78 kg iekļuva pusfinālā, kur sīvā cīņā zaudēja Nīderlandes sportistam.. Cīņā par 3. vietu Latvijas sportists diemžēl nespēja sevi pilnībā parādīt un zaudēja sportistam no Slovākijas, rezultātā Jānis ieņēma ceturto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!