Latviešu hokejists Kārlis Skrastiņš šonakt ierakstījis savu vārdu Nacionālās Hokeja līgas (NHL) rekordu grāmatā, kļūstot par visvairāk pēc kārtas spēles aizvadījušo aizsargu.

Skrastiņš pārspējis leģendārā Tima Hortona rekordu, kurš laika periodā no 1961. līdz 1968.gadam aizvadīja 486 spēles. Aizvadītās nakts spēlē, kurā "Avalanche" ar 3:6 piekāpās Atlantas "Thrashers", Skrastiņam bija 487 pēc kārtas aizvadītā spēlē. Tādējādi latviešu aizsargs labojis pirms 39 gadiem uzstādīto rekordu.

"Šis rekords man nozīmē ļoti daudz. Es ar to ļoti lepojos un atcerēšos to līdz pat mūža galam. Tas patiešām man nozīmē ļoti daudz," pirms rekordspēles atklāja Skrastiņš.

"Tas ir ļoti īpašs sasniegums, kas demonstrē hokejista nopietno attieksmi gan pret "Avalanche", gan pret hokeju kopumā," kluba viedokli pauda "Avalanche" viceprezidents un ģenerālmenedžeris Fransuā Žigērs. "Spēt aizvadīt 487 spēles pēc kārtas, pie kam tik pašaizliedzīgi kā to dara Skrastiņš, ir patiešām liels varoņdarbs. Skrastiņš patiesi ir pelnījis šo godu!"

Kārlis Skrastiņš piedalījies katrā spēlē kopš 2000.gada 21.februāra, kad Nešvilas "Predators", kurā tolaik spēlēja latvietis, tikās ar Dalasas "Stars". "Dzelzs vīrs", kā mēdz dēvēt Skastiņu, šajā laikā ir spēlējis gan ar nelielām, gan nopietnām traumām. Tā piemēram 2003./2004.gada sezonā 30 spēles Skrastiņš aizvadīja ar lauztu plaukstas locītavas kaulu. Pēdējā spēlē, kuru Skrastiņš izlaida, notika 2000.gada 18.februārī.

Profesionālo hokejista karjeru Kārlis Skrastiņš uzsāka 1991.gadā, spēlējot hokeja klubā "Pārdaugava", kurā spēlēja līdz 1995.gadam, kad pārcēlās uz Somijas vienību "TPS Turku". 1998.gadā Skrastiņš ar divām spēlēm Nešvilas "Predators" rindās debitēja NHL, taču sezonu aizvadīja IHL klubā "Milwaukee Admirals", arī nākamajā sezonā aizvadot "Admirals" vēl 19 spēles, pēc kā atgriezās "Predators" un nostiprinājās tās pamatsastavā. 2003.gadā Skrastiņš pārcēlās uz Kolorado "Avalanche", kur spēlē arī šobrīd. NHL regulārajās sezonās Skrastiņš ir guvis 21 vārtus un 66 reizes asistējis, savukārt "play off" Skrastiņa kontā ir trīs piespēles. Lokauta laikā Kārlis Skrastiņš pārstāvēja HK "Rīga 2000" vienību. Latvijas hokeja izlasē Kārlis Skrastiņš spēlē kopš 1993.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!