Foto: AP/Scanpix/LETA
Ķīnas izlase sestdien Pekinā otrajās paralimpiskajās spēlēs pēc kārtas izcīnīja zelta medaļas ratiņkērlingā, ziņo Latvijas Kērlinga asociācija (LKA).

Finālā Ķīna ar 8:3 pieveica Zviedriju, kuras sportisti divreiz iepriekš bija izcīnījuši bronzas medaļas.

Finālspēles otrajā pusē Ķīnas izlase sāka spēlēt agresīvāk, liekot zviedriem kļūdīties. Šīs kļūdas deva iespēju Ķīnai tikt pie vairāku punktu endiem, kas deva uzvaru ar 8:3 un ļāva atkārtot 2018. gada Phjončhanas paralimpisko spēļu sasniegumu – zelta medaļas.

Jau ziņots, ka piektdien Kanādas izlase otrajās paralimpiskajās spēlēs pēc kārtas izcīnīja bronzas medaļas, tikai pēdējā endā apspēlējot Slovākiju ar 8:3.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase desmit spēlēs izcīnīja četras uzvaras, kas debijā paralimpiskajās spēlēs deva devīto vietu.

2018. gadā par uzvarētāju kļuva Ķīna. Otro vietu ieņēma Norvēģija, trešo – Kanāda.

Ziemas paralimpiskās spēles Pekinā norisināsies līdz 13. martam.

Latvijas komandā ratiņkērlingā bija skips Poļina Rožkova, Ojārs Briedis, Agris Lasmans, Sergejs Djačenko un Aleksandrs Dimbovskis, kā arī Latvijas ratiņkērlinga izlases galvenais treneris Arnis Veidemanis, izlases otrais treneris Rihards Jeske un fizioterapeite Signe Rinkule.

Latvija ziemas paralimpiskajās spēlēs bija pārstāvēta otro reizi valsts vēsturē. 1994. gadā Lillehammerē Latviju distanču slēpošanā pārstāvēja Aldis Šūpulnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!