Latvijas handbolista Daiņa Krištopāna pārstāvētā komanda "Paris Saint-Germain" (PSG) pēc uzvaras trešdien izbraukumā nodrošināja Francijas čempiona titulu divas spēles līdz turnīra beigām.

PSG viesos ar rezultātu 34:28 (18:13) pieveica "Cesson-Rennes" vienību un kļuva sāncenšiem neaizsniedzama. Dainis Krištopāns spēlē atzīmējās ar vieniem gūtiem vārtiem.

Turnīra tabulā PSG ar 53 punktiem 28 mačos apsteidz otrajā vietā esošo Monpeljē vienību par trim punktiem, taču konkurentiem atlikusi tikai viena spēle, kura vairāk par diviem punktiem iegūt nav iespējams.

Tādējādi PSG astoto reizi kļuvusi par Francijas čempioni, bet Krištopāns čempionātā triumfējis pirmo reizi. Latvijas handbolists jau 2019. gada ievadā vienojās ar Parīzes vienību, ka tai pievienosies pirms 2020./2021. gada sezonas.

Bez divām atlikušajām spēlēm Francijas meistarsacīkstēs Krištopāna pārstāvētajai komandai vēl atlikusi dalība Eiropas Handbola federācijas (EHF) Čempionu līgas finālčetriniekā.

Pusfinālā PSG tiksies ar Dānijas klubu "Aalborg". Savukārt otrā pusfināla duelī tiksies Spānijas klubs "Barcelona" ar "Nantes" no Francijas.

EHF Čempionu līgas "Final 4" paredzēts 12. un 13. jūnijā Ķelnē.

Iepriekšējās sezonas Čempionu līgas uzvarētāju Covid-19 radītās pandēmijas dēļ izdevās noskaidrot vien pērnā gada nogalē. Finālā uzvaras laurus plūca Ķīles THW, kas pārspēja "Barcelona", bet bronzas mačā PSG uzvarēja "Vezsprem" no Ungārijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!