Foto: F64
Par Latvijas vīriešu handbola izlases galveno treneri atkārtoti apstiprināts līdzšinējais tās vadītājs Valdis Labanovskis, vēsta Latvijas Handbola federācija (LHF).

Labanovskis un viņa asistents Dmitrijs Bražņikovs tika apstiprināti uz vienu sezonu ar iespēju turpināt sadarbību arī pēc tam. Valstsvienībai izvirzīts uzdevums 2015.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas ciklā sasniegt izslēgšanas spēļu kārtu.

Labanovskis par izlases galveno treneri strādā kopš 2010.gada.

Jau vēstīts, ka izlase 2015. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā spēlēs piektajā grupā un spēkiem mērosies ar Bosnijas un Hercegovinas, Portugāles un Igaunijas valstsvienībām.

Spēles tiks aizvadītas oktobrī un nākamā gada janvārī.

Tikai grupu pirmo vietu ieguvēji iekļūs otrajā kvalifikācijas kārtā.

Vietu finālturnīrā nodrošinās trīs labākās 2014.gada Eiropas čempionāta komandas, kā arī pašreizējā pasaules čempione Spānija. Savukārt Vācija un vēl 12 komandas no Eiropas čempionāta jau nodrošinājušas vietu otrajā kvalifikācijas kārtā, kur finālturnīra dalībniekus noskaidros divu spēļu summā.

Pasaules čempionāts 2015.gada sākumā risināsies Katarā.

Tikmēr par sieviešu izlases galveno treneri atkārtoti iecelta Ginta Ozoliņa, kuras palīdze joprojām būs Vita Birkmane.

Abas treneres tika apstiprinātas uz vienu starptautisko sacensību ciklu. Paredzams, ka valstsvienība nākamā gada martā piedalīsies Eiropas Handbola federācijas (EHF) "Challenge Trophy" kausa izcīņā.

Savukārt par Latvijas 1996.gadā dzimušo zēnu izlases galveno treneri uz vienu starptautisko sacensību ciklu tika apstiprināts Andrejs Narnickis. Latvijas U-18 izlase 2013./2014. gada sezonā piedalīsies Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, tās uzdevums būs iekļūt finālsacensībās. Pretiniekus jaunieši uzzinās jau septembrī, bet mačus aizvadīs nākamā gada janvārī. Šī izlase, lai labāk sagatavotos kvalifikācijai, šajā sezonā ārpus konkurences spēlēs arī Latvijas Virslīgas čempionātā.

Latvijas 1998.gadā dzimušo zēnu izlasei par galveno treneri uz vienu starptautisko sacensību ciklu tika apstiprināts Ivars Serafimovičs, bet par Latvijas šī paša gada dzimušo meiteņu izlases galveno treneri uz diviem starptautiskajiem sacensību cikliem - Vita Brikmane.

Zēnu izlase jau šajā sezonā piedalīsies Latvijas pirmās līgas čempionātā, bet meiteņu izlase bez vietas izcīnīšanas tiesībām startēs Latvijas Virslīgas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!